Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismCinepub aniversează 3 ani cu premiera ”Imagini din vis”, de Sorin Luca


     Platforma de film românesc Cinepub propune, alături de partenerii de la DokStation Music Documentary Film Festival, un eveniment creat în jurul părintelui muzicii electronice și new wave din România: Rodion. Vineri, 16 februarie, începând cu ora 20:00, la Apollo 111, va fi proiectat filmul documentar Imagini din vis. Proiecția va fi urmată de o discuție cu regizorul filmului, Sorin Luca, și cu muzicianul Rodion-Ladislau Roșca, moderată de Ileana Bîrsan.După discuție va urma un performance al artistului. Filmul este disponibil online pe cinepub.ro începând cu joi, 15 februarie, ora 20:30.
     Odată cu acest eveniment, platforma celebrează Noul Cinepub.Pentru un nou Cinema. Și anunță manifestul Cinepub.
     ”Cinepub este o platformă de distribuție în regim legal a operelor cineaștilor independenți sau ale celor care fac parte din patrimoniul național și/sau internațional, fondată în 2015 de Lucian Georgescu. Cinepub este o arhivă vie de film, una dintre cele mai ample în online la nivel mondial, accesibilă 24/24, în regim gratuit, în live streaming și cu o premieră săptămânală, joi seara.
     Cinepub este un militant (unic în România și Europa Centrală și de Est) al conceptului de open data în artă, un model alternativ de distribuție a operelor audiovizuale, diferit prin spiritul său liber, total independent comercial, politic, ideologic, axiologic.
     Cinepub crede că arta nu trebuie închisă după ziduri sau în portofoliul, portofelul, sertarul, sufrageria, birourile, posesiunile unor personalități, persoane ori companii. Cinepub crede că receptarea artei nu trebuie condiționată economic, dar nici ideologic ori critic-conceptual. Cinepub crede că viitorul este al spiritului neîngrădit și al produsului spiritual liber, că arbitrajul artei nu este apanajul unei elite - fie ea doar și intelectuală - sau strict al criticilor ori liderilor de opinie, ci un demers personal, desprins de sistem. Cinepub crede în emanciparea individuală prin accesul liber la educație, cultură și artă – drept ciștigat prin revoluția internetului.
     Nu în ultimul rînd, Cinepub este conștient de natura subiectivă a artei și a receptării acesteia, dar crede în necesitatea disoluției ego-ului auctorial contemporan, legat de o lume materială anacronică, care va dispărea, în curând... Libertate nu înseamnă însă liber arbitru: Cinepub este o platformă artistică, nu un depozit sau fosă septică, iată de ce Cinepub este curatoriat de o echipă de cineaști și filmologi. Principiul nostru este însă unul generos. Credem că cinematograful este proteic, are multiple forme de producție, stiluri, viziuni și că acestea au dreptul la viață și la publicul lor.
     Dacă vă place spiritul Cinepub, vă așteptăm alături de noi, ca autori sau ca spectatori. Iar dacă nu vă place, ne putem despărți fără regrete. Pentru că ”Cinepub este pentru toată lumea, dar nu pentru oricine”.
Intrare la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile. 
Detalii: cinepub.ro / facebook
(16.02.2018)

Tags: dokstation music documentary film festival, imagini din vis film, lucian georgescu, premiera cinepub, rodion rosca, sorin luca, we are basca

Comments: