Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismCineaşti români la FIF Istanbul


     Cinematografia română a fost prezentă şi în acest an la cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Istanbul (5-20 aprilie), cu filmele Câinele japonez, regia Tudor Cristian Jurgiu, Trei exerciţii de interpretare, în regia lui Cristi Puiu, şi The Zero Theorem, o coproducţie britanico-americano-francezo-română, regia Terry Gilliam.
Scenaristul Răzvan Rădulescu a fost membru al juriului în secţiunea Competiţie internaţională, iar prozatorul şi criticul literar Angelo Mitchievici, autor al volumului „Cinema”, a făcut parte din juriul secţiunii FIPRESCI.
Regizorul şi producătorul Ruxandra Cernat a luat parte la secţiunea „Meetings on the Bridge”, secţiune dedicată în special coproducţiilor.
Tudor Cristian Jurgiu a fost prezent la proiecţiile lung metrajului său de debut, Câinele japonez, fiind aplaudat la scenă deschisă de către spectatori.
Institutul Cultural Român din Istanbul are o strânsă colaborare cu festivalul, directorul festivalului, Azize Tan, participând la TIFF 2012, prin intermediul programului de mobilitate al ICR.
În cadrul strategiei de promovare în Turcia a noii cinematografii româneşti, Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” din Istanbul se implică în participarea cineaştilor români la FIF Istanbul.
 Detalii: www.icr.ro

Tags: cainele japonez, festival istanbul, razvan radulescu, trei exercitii de interpretare, tudor cristian jurgiu

Comments: