Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismCinci scurtmetraje We Are Basca la Grădina cu filme


     Este al doilea în în care casa de producție We Are Basca organizează o proiecție specială cu scurtmetrajele în care a investit resurse tehnice și financiare. Criticul de film Ileana Bîrsan a prezentat cele cinci filme și a moderat o discuție cu realizatorii lor. Producțiile sunt regizate de mai vechi colaboratori ai casei, ca Radu PotcoavăMiss Sueño sau Marius OlteanuNo Man’s Land, fie de membrii echipei, ca Ioachim StroeNecunoscuți, Cord și Tudor PojoniWeekend.  
     Dacă unele dintre filme au și alți producători sau finanțare CNC, scurtmetrajul Weekend este produs in the house, cu resursele financiare ale We Are Basca. Tudor Pojoni, monteur, a propus un scenariu la concursul intern al casei, ”un fel de CNC al nostru”, cum zice Claudiu Mitcu. Fiecare membru al echipei vine cu un scenariu, toată lumea îl citește și se votează. Câștigătorul primește tot – actori, echipă, bani pentru producție. Mai mult decât atât, toți membrii colectivului participă la filmare, pe posturile repartizate de regizor. ”Numai Butică este doar director de fotografie, întoteauna, ceilalți facem orice trebuie pentru producție, de la șofer la boom operator”, adaugă Mitcu. Ca într-o familie, așa cum sunt ei. Anul acesta s-a votat alt proiect, care este în curs de finalizare.
     La Grădina cu filme au venit producătorii Claudiu Mitcu, Robert Fița, Ioachim Stroe (regizor la Necunoscuți și animația Cord), regizorii Radu Potcoavă și Marius Olteanu (care este în postproducție cu lungmetrajul Monștrii, produs tot de We Are Basca), actrițele Rodica Lazăr (Weekend) și Aurora Păunescu (Miss Sueño), coregrafa Diana Spiridon, care joacă în Necunoscuți.
Detalii: facebook
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
(17.09.2018)

Tags: claudiu mitcu, gradina cu filme, ileana birsan, scurtmetraje we are basca, we are basca

Comments: