Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismCentral European Film Festival, ediție specială la București, dedicată lui Radu Gabrea


     La Cinema Muzeul Țăranului a avut loc un eveniment organizat de Festivalul Central European Film, care se desfășoară, de câțiva ani, la Timișoara.
     Victoria Cociaș, președinta festivalului, a gândit această variantă scurtă de festival la București în onoarea fondatorului Radu Gabrea, astfel că filmul de închidere a fost Împărăteasa roșie - Viața și aventurile Anei Pauker. Programul de la București a cuprins și câteva scurtmetraje studențești, dar și avanpremiera filmului Și atunci...Ce este libertatea?, regizat de Andrei Zincă. Ediția obișnuită a festivalului va avea loc la Timișoara, de la 1 septembrie.

     Criticul de film Mihai Fulger a vorbit despre creația lui Radu Gabrea în general, dar cu accent pe documentarul serii.
Melania Oproiu, colaborator apropiat al regizorului Radu Gabrea și director tehnic al CEFFTM, a vorbit despre festival, dar și despre cele 17 filme la care a lucrat ca monteur, inclusiv Împărăteasa roșie.

Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu
 
(27.06.2021)

Tags: cefftm 2021, central european film festival timisoara, imparateasa rosie - viata si aventurile anei pauker film, melania oproiu, mihai fulger, radu gabrea, victoria cocias

Comments: