Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism“Centenarul GOPO” în 2023


     Fundaţia GOPO, în parteneriat cu Uniunea Cineaştilor din România, Ministerul Culturii, Biblioteca Nationala a Romaniei, Centrul National al Cinematografiei, Arhiva Nationala de Filme, Dacin Sara, UNATC, au lansat Centenarul Ion Popescu Gopo. Cineastul s-a născut la 30.04.1923, în București.
     Vor fi prezentate cu acest prilej o serie de filme de scurt metraj, desene inedite, fotografii din arhiva personală şi afişe ale creaţiilor cinematografice semnate de cel care a primit primul premiu Palme D'or la Festivalul de la Cannes, pentru filmul de animaţie Scurtă istorie, în anul 1957.
     Omuleţul creat de Ion Popescu Gopo a făcut înconjurul lumii şi a mai primit multe premii şi distincţii naţionale şi internaţionale. Filmul de animaţie, filmul cu actori şi filmele complexe cu animaţie şi actori au fost creaţii ce l-au preocupat pe vizionarul regizor, actor, scenarist de-a lungul unei cariere speciale, o personalitate cu multiple faţete artistice. Limbajul cinematografic inovativ precum şi noutăţile în arta filmului au făcut din numele lui Ion Popescu Gopo un creator al secolului XX.
Detalii: centenarulgopo.ro
(5.12.2022)

Tags: centenarul gopo 2023, ion popescu gopo, scurta istorie film

Comments: