Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Centenarul Filmului Românesc în cadrul Festivalului Străzii Lăpușneanu din Iași


     Centenarul Filmului Românesc va avea un program special în cadrul Festivalului Străzii Lăpușneanu, organizat de echipa Ateneului Național din Iași. Caravana revine la Iași, locul în care a fost lansat proiectul celor #100filme, în februarie 2018, pentru a marca 100 de ani la Marea Unire. Festivalul Străzii Lăpușneanu găzduiește Caravana Centenarului Filmului Românesc, iar în perioada 20-22 septembrie, ieșenii vor urmări, în aer liber, trei proiecții românești.  Actorul Vlad Rădescu este invitatul special la proiecția de sâmbătă a filmului Ciprian Porumbescu (regia: Gheorghe Vitanidis).
     Ateneul Național din Iași este partenerul cultural al proiectului. “Am crezut din prima în această inițiativă, care intră și în portofoliul nostru, pentru că dezvoltăm partea de cinema și chiar facem progrese în acest sens. De altfel, Centenarul Filmului Românesc reprezintă implicarea tinerilor în ceea ce încă numim Centenarul României Mari”, precizează Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.
     Proiecțiile sunt programate pentru fiecare seară, începând cu ora 21.00, în Parcul Metocul Maicilor. Intrarea la proiecții este liberă, în limita locurilor disponibile. Inițiat de ARTIS și Asociația Obștească MIA, organizat de Primăria Municipiului Iași şi Ateneul din Iaşi, Centenarul Filmului Românesc a fost lansat în 2018, pe 3 februarie, la Iași, orașul care a înregistrat momente importante din cadrul Marii Uniri a României.
Centenarul Filmului Românesc este un proiect desfășurat în cadrul programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași (2017-2020).
Detalii: facebook / Instagram
  
Programul Centenarului Filmului Românesc în cadrul Festivalului Străzii Lăpușneanu 
Vineri, 20 septembrie 2019
Ora 21:00 – Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu (regia: Malvina Urșianu)
Sâmbătă, 21 septembrie 2019
Ora 21:00 – Ciprian Porumbescu (regia: Gheorghe Vitanidis)
Invitat: actorul Vlad Rădescu, sesiune Q&A
Duminică, 22 septembrie 2019
Ora 21:00 – Moromeții 2 (regia: Stere Gulea)
 
(20.09.2019)

Tags: centenarul filmului romanesc la iasi, ciprian porumbescu film, intoarcerea lui voda lapusneanu film, morometii 2 film, vlad radescu

Comments: