Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismCel mai recent scurtmetraj regizat de Emanuel Pârvu, la Rotterdam IFF 2016


     Scurtmetrajul Meda, regizat de Emanuel Pârvu, a fost selectat în cadrul programului As Long as It Takes: Short, al Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam, care se va desfășura între 27 ianuarie și 7 februarie 2016.
     Programul As Long as It Takes: Short 2016 cuprinde scurtmetraje din toată lumea, grupate în compilații cu tematici diferite. Meda este singurul scurtmetraj din România prezentat în acest program și va fi proiectat în cadrul Short Stories: Words of Wisdom, Words of Strife.
     Meda este o fată de 13 ani, aflată în plasament familial de la vârsta de 5 ani. Acum, după moartea mamei adoptive, ea trebuie să se întoarcă la orfelinat. Într-un sistem social bolnav, tatăl ei adoptiv nu se poate împăca cu gândul că o va pierde.
     Filmul îi are în rolurile principale pe Radu Zetu și Florin Zamfirescu, alături de Monica Davidescu, Mircea Rusu, Rodica Negrea, Andreea Gramoșteanu, Meda Guță și Ingrid Micu-Berescu. Cătălin Simioană semnează imaginea, Ștefan Pârlog montajul, Sorin Neagu sunetul, iar Adriana Popa costumele.
     Meda este un scurtmetraj independent, produs de Domestic Film.
     Emanuel Pârvu a mai regizate alte patru scurtmetraje: O familie… (2009),  Pui, cartofi prăjiți și-o cola (2012), Retur (2013) și 2 (2014), iar în prezent se află în pre-producție cu filmul său de debut în lungmetraj.
     Puteți urmări un interviu cu regizorul aici.
     Detalii: Facebook // Iffr.com
 

Tags: emanuel pârvu, festivalul internatinal de film rotterdam 2016, florin zamfirescu, meda scurtmetraj

Comments: