Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismCâștigătorii premiilor IPIFF 2022


     După patru zile cu proiecții la Cinema Muzeul Țăranului, Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independenți și-a anunțat câștigătorii, duminică, 8 mai, la Teatrul Odeon. Printre personalitățile care au acceptat invitația la gală s-au numărat Victoria Cociaș, Manuela Hărăbor, Constantin Cotimanis, Adrian Titieni, Ioana Bugarin, Cezara Dafinescu, Rodica Mandache, Monica Davidescu. Prezentatori au fost directorul festivalului, Toma Enache, și actrița Kira Hagi, iar evenimentul s-a văzut live pe Cinemaraton.
     Juriul IPIFF din acest an a fost format din: Adrian Titieni (actor), Mihai Orășanu (inginer de sunet și producător), Ioan-Pavel Azap (critic de film).
Lista câștigătorilor:
Cel mai bun producător independent pentru un film românesc de lungmetraj - Andrei Ștefănescu (Paradisul Lulii/Paradise Lula, r. Andrei Ștefănescu)
Mențiune specială: Sylvestre Bary (In Vino Veritas, r.Sylvestre Bary)
Cel mai bun producător independent pentru un film internațional de lungmetraj - Rodrigo Areias (Infinite Sea, r. Carlos Amaral)
Mențiune specială: (Arturo Dueñas Herrero Pessoas, r. Arturo Dueñas Herrero)
Cel mai bun producător independent pentru un film românesc documentar - Silviu Radu (Un timp prin care am trecut/ A Time I've Been Through, r. Silviu Radu)
Mențiune specială: Wearebasca (Blană Bombă/Kids Rock, r.Claudiu Mitcu)
Cel mai bun producător independent pentru un film românesc de scurtmetraj - Alex Pintică (Trecut de ora 8/ No singing after 8, r. Alex Pintică)
Mențiune specială: Andrei Georgescu și Alexandru Baltă (17 Aprilie/April 17th, r. Andrei Georgescu)
Cel mai bun producător independent pentru un film internațional de scurtmetraj - Nicola Piovesan (Closed to the Light, r. Nicola Piovesan)
Mențiune specială:  Andrea Benjamin Manenti (Guinea Pig, r. Giulia Grandinetti)
Cel mai bun producător independent pentru un film românesc de școală -AlexandruMironescu (Planuri de vacanță/Summer Planning, r.Alexandru Mironescu)

Mențiune specială: Lidia Andreea Ilie (Milkless, r. Lidia Andreea Ilie)
Cel mai bun producător independent pentru un film de animație - Patrice Seiler (The Secret of Mr. Nostoc, r. Maxime Marion & Patrice Seiler)
Mențiune specială - Manuel Cojocaru (The Land of Nod, r. Manuel Cojocaru)
Cel mai bun producător al anului (România) - Anca Puiu și Marian Crișan, (Berliner/ The Campaign, r. Marian Crișan)
Mentiune specială: Ion Octavian Frecea (Aventurile lui Țuțu/The Adventures of Țuțu, r. Ion Octavian Frecea)
     Anul acesta a existat și un premiu special din partea directorului festivalului și i-a fost înmânat lui Rareș Răducu,pentru filmul Taxi De Niro2, r. Ionuț Lucian Rusu.
     IPIFF este un eveniment realizat de Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – Asociaţia Română de Gestiune a Operelor din Audiovizual (UPFAR-ARGOA) și are ca obiectiv principal promovarea filmului românesc contemporan prin intermediul producătorului de film, punând accentul pe producţia de film independent şi profesioniștii angrenaţi în astfel de proiecte.
(9.05.2022)

Tags: alex mironescu, alex pintica, berliner film, ipiff indie 2022, premiile ipiff 2022, toma ea, upfar argoa

Comments: