Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Caravana TIFF revine la Baia Mare


     Baia Mare este următorul oraș pe harta Caravanei TIFF, care duce filmele bune prin țară pentru al 11-lea an. Între 4 și 6 septembrie, în Piața Libertății, de la 20.30, vor fi proiectate trei filme multi-premiate din Spania, România și Islanda. Jocuri de putere/ El Reino, una dintre cele mai apreciate producții spaniole de anul trecut, va da startul pe 4 septembrie, urmată de filmul polițist Urma, în regia lui Dorian Boguță, premiat pentru debut la TIFF 2020, și de Ținutul/ The County, o comedie islandeză despre lupta unei fermiere cu cooperativa locală.
     Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
     Ajunsă la cea de-a 11-a ediție, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), mii de spectatori urmărind filme în aer liber în fiecare vară.
     Program
Vineri, 4 septembrie
     ​Jocuri de putere/ El Reino, r. Rodrigo Sorogoyen 
 Manuel López-Vidal e un politician apreciat: e carismatic, se bucură de o poziție socială bună, are o familie iubitoare și prieteni peste tot. În același timp, e un om corupt care s-a îmbogățit din bani publici de-a lungul anilor. Acum este complet expus, după ce presa a publicat dezvăluiri despre ilegalitățile pe care le-a comis. Spre mirarea sa, colegii de partid caută să arunce întreaga vină pe umerii lui. Dar Manuel nu renunță. Cât de departe este dispus să meargă pentru a nu da puterea din mână?
Sâmbătă, 5 septembrie
     Urma, r. Dorian Boguță 
     Anton, un pianist celebru, este dat dispărut, iar sora şi cumnatul său anunţă poliţia. Investigaţia va dezvălui destinul zbuciumat al artistului, relaţiile sale bizare cu familia şi prietenii şi deciziile care au declanşat un vârtej de evenimente surprinzătoare.
Duminică, 6 septembrie
     Ținutul/ The County, r. Grimur Hakonarsson
     Inga, o crescătoare de vaci trecută de prima tinereţe, se răzvrăteşte împotriva influentei cooperative locale. Femeia încearcă să convingă şi alţi fermieri să i se alăture, dar întâmpină o neaşteptată rezistenţă. La ce viclenii va trebui să recurgă Inga pentru a trăi aşa cum vrea?
Detalii: TIFF  
(03.09.2020)

Tags: caravana tiff baia mare 2020, dorian boguță, urma film

Comments: