Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Caravana filmului românesc la Pitești, 10-12 septembrie


     Caravana filmului românesc va ajunge și anul acesta la Grădina din Vară din Pitești, în perioada 10 – 12 septembrie, cu un program dedicat unor îndrăgiți actori, care au realizat roluri memorabile în celebre filme de comedie clasică.
     Pentru unii dintre spectatori, aceste filme pot fi un motiv de nostalgie și de amuzament. Iar, pentru tinerii spectatori - de ce nu? –, un motiv de a descoperi creaţii artistice de valoare și filmul classic românesc, acesta fiind principalul deziderat al proiectului cultural - educativ "Caravana filmului românesc – Cartea și filmul / Capodopere ale cinematografiei naționale".
     Programul priecțiilor începe joi, 10 septembrie, de la ora 20.00, cu filmul Nea Mărin miliardar regizat de Sergiu Nicolaescu. Potrivit unui unui clasament realizat, în 2006, de către Uniunea Autorilor și Realizatorilor de film din România, Nea Mărin miliardar se află pe primul loc în topul celor mai vizionate filme românești din toate timpurile. A
     Vineri, 11 septembrie, de la ora 20.00, pot fi urmărite aventurile personajelor din Brigada Diverse în alertă (regia: Mircea Drăgan).
     Programul se încheie sâmbătă 12 septembrie, tot de la ora 20.00, cu filmul Operațiunea Monstrul, filmul lui Manole Marcus.
(05.09.2020)

Tags: brigada diverse in alerta film, caravana filmului romanesc pitesti 2020, manole marcus, mircea drăgan, nea marin miliardar film, operatiunea monstrul film, sergiu nicolaescu

Comments: