Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismCaravana Filmului Românesc în Polonia la Białystok


     După proiecţiile de la Toruń, Rzeszów, Cracovia şi Łódź, Caravana Filmului Românesc în Polonia ajunge în perioada 12-17 decembrie 2017 la Białystok, unde filmele româneşti vor fi prezentate la Cinematograful Forum, cel mai important cinematograf de artă din oraş, gazda cunoscutului Festival de Filme de Scurtmetraj „ŻUBROFFKA”.
     De altfel, proiecțiile românești vor avea loc chiar în continuarea ediţiei din acest an a Festivalului „ŻUBROFFKA”, ediţie la care România a avut un statut special, cu două filme în concurs, precum şi cu un grupaj de filme româneşti, prezentat în afara concursului.
     Filmele din programul Caravanei, prezentate la Białystok sunt: Aferim! (regia Radu Jude), Ana, mon amour (regia Călin Peter Netzer), Box (regia Florin Șerban) și Pădurea (regia Siniša Dragin).
     Caravana Filmului Românesc în Polonia, program realizat de Institutul Cultural Român de la Varşovia, îşi propune să prezinte, în cât mai multe oraşe poloneze, o serie de filme româneşti recente, bine primite de publicul şi de critica din România şi din alte ţări, dar care nu au un distribuitor local în Polonia. Prin acest tip de evenimente, ICR Varşovia vine în întâmpinarea interesului tot mai ridicat al cinefililor polonezi pentru realizările cinematografiei româneşti din ultimii ani.
     Detalii: www.icr.ro
(12.12.2017)

Tags: aferim film, ana, mon amour film, box film, institutul cultural roman varsovia, padurea film

Comments: