Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism„Caisă”, în cinematografe din 1 martie


     După premiera de gală de la Cinema Pro, noul documentar al lui Alexandru Mavrodineanu, Caisă, va intra în sălile de cinema în luna martie.
     Prezentat în premieră la TIFF 2018, premiat anul trecut la Astra Film Festival și la Docuart și selectat zilele acestea la ZagrebDox și la Festivalul de Film Documentar de la Salonic, Caisă expune într-un mod captivant atât relația imprevizibilă dintre un antrenor de box și cel mai bun elev al său, cât și luptele care se dau dincolo de ring.
     Într-o sală de sport de la marginea Bucureștiului, un antrenor de box (Dumitru Dobre) aflat la sfârşitul carierei lucrează pentru a transforma un grup de copii din medii defavorizate în următorii campioni de juniori. Deziluzionat, dar perseverent, antrenorul Dobre îşi pune speranţele într-un puşti talentat de 13 ani, poreclit Caisă (Cristian Palcuie).
     „Documentarul lui Alexandru Mavrodineanu arată în ce chinuri se naște un campion. Și cât de repede se risipește. (…) Filmul are emoție, are o poveste care te ține până la sfârșit, fără a cădea în melodramă, și are personaje atașante, puternice. ” (Gazeta Sporturilor)
     „Caisă dezvăluie o perspectivă tulburătoare asupra societăţii româneşti, punând în centru un om care nu se lasă cuprins de cinismul general şi oferă unor tineri un refugiu şi o şansă,” (motivația juriului Astra Film Festival).
     Filmul va avea avanpremiera joi, 28 februarie, ora 20:30, la Cinema Elvire Popesco și din 1 martie ajunge și în următoarele cinematografe: Cinema Movieplex, Băneasa Grand Cinema and More, Cine Grand Titan, Cinema Muzeul Țăranului, Elvire Popesco, Cinema Union, Cinema Eforie, Cinema Europa, Happy Cinema (BUCUREȘTI); Cityplex Victoria (BÂRLAD); Cinema Dacia (BISTRIȚA); Cinema Unirea (BOTOȘANI); Cinema One Brașov,  Cinemateca Patria (BRAȘOV); Cinema Victoria (CLUJ-NAPOCA); Cityplex Constanța (CONSTANȚA); Cinema Patria (CRAIOVA); Cinema Balada (FOCȘANI); Casa de Cultura (GURA HUMORULUI); Ateneul din Iași; Casa de Cultură (ODOBEȘTI); Cinema București, Cinema Trivale, Cinema Sebastian Papaiani (PITEȘTI); Cinema Arta by Cityplex (SFÂNTU GHEORGHE); Cinema Modern (SUCEAVA); Cinema Arta 3D (TÂRGU-MUREȘ).
     Filmul este o producție Alma Film în colaborare cu Hai-Hui Entertainment, distribuit de Transilvania Film.
(26.02.2019)

Tags: alexandru mavrodineanu, caisa cristian palcuie, caisa film, documentare romanesti, dumitru dobre, sala de box

Comments: