Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



BIFF 2019: Proiecții cu Vivi Drăgan Vasile și Cristian Niculescu


     Bucharest International Film Festival din acest an ne-a făcut o propunere inedită, cu Retrospectiva Vivi Drăgan Vasile – Cristian Niculescu, la care s-a adăugat un masterclass. Ideea organizatorilor a fost să proiecteze trei filme la care cei doi cineaști au realizat imaginea și decorurile: Caravana cinematografică (2009), regizat de Titus Muntean, QED (2013), regizat de Andrei Gruzsniczki, Moromeții 2 (2018), regizat de Stere Gulea. După vizionarea de la Grădina cu Filme, directorul de fotografie Vivi Drăgan Vasile și scenograful Cristian Niculescu au venit la întâlnirea cu publicul, moderată de criticul de film Ionuț Mareș.
     Noi am ales producția QED, pentru că este filmată pe peliculă, alb-negru, alegere singulară în cinematografia românească de acum.
Colaborarea dintre cei doi cineaști a condus la calitatea artistică specială a peliculelor, pentru că decorurile din diverse epoci istorice, create de Cristian Niculescu, au fost filmate prin filtrul lui Vivi Drăgan Vasile. Prieteni și colaboratori de foarte mulți ani, au venit la întâlnirea cu publicul să vorbească despre modul lor de a aborda un proiect și de felul în care lucrează cu regizorul.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu

Tags: biff 2019, caravana cinematografica film, cristian niculescu, ionut mares, morometii 2 film, qed film, vivi dragan vasile

Comments: