Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



BIDFF 2020: Utopia / Distopia


     Cu pași măsurați, Simona Deaconescu și Anamaria Antoci, organizatoarele Bucharest International Dance Film Festival pentru Tangaj Dance, au ajuns în acest an la cea de-a VI-a ediție. Proiecțiile au avut loc la Cinema ”Elvire Popesco”, Muzeul Țăranului Român și Mercato Kultur, în aer liber, iar evenimentele speciale la LINOTIP - Centru Independent Coregrafic și CNDB - Centrul Național al Dansului București.
     În afară de numeroase conferințe, ateliere și proiecții speciale, tema propusă în acest an - Utopia / Distopia - a trezit interesul multor artiști. Coregrafii și dansatorii care au participat la atelierele organizate la primele ediții au ajuns acum să realizeze scurtmetraje și să fie interesați de modul în care filmul captează emoția efemeră a dansului. Cu fiecare an, competiția românească a avut din ce în ce mai multe filme.
     Juriul ediției de anul acesta a fost format din artistul Farid Fairuz (RO), producătorul Patrice Nezan (FR) și coregrafa Chrysanthi Badeka (GR) - dansatoare, creatoare de filme, editor, profesor de videodance și manager de proiect la mAPs - migrating Artists Project in Greece.  Ei au ales câștigătorii acestei ediții și au desemnat Call of Pink, regizat de Denisa Anastasiu, Maria-Luiza Dimulescu și Cătălin Rugină, drept Cel mai bun film românesc.
Simona Deaconescu a fost mulțumită de cum au decurs lucrurile, mai ales că a fost complicat să organizeze în acest an un asemenea eveniment.
     Două dintre realizatoarele de filme din competiția românească, Simona Dabija (Opia) și Smaranda Găbudeanu (care a primit Premiul special al Juriului pentru inHabited_The Attic), ne-au vorbit despre concept, realizare, echipă.  
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu

         

Tags: anamaria antoci, bidff 2020, bucharest international dance film festival 2020, simona deaconescu

Comments: