Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismApel la candidatură pentru criticii de film


    Tinerii critici de film din România sunt invitaţi să candideze pentru statutul de membru al juriului Révélation France 4 şi să participe la următoarea ediţie a secţiunii Semaine de la critique din cadrul Festivalului de la Cannes. Selecţia este organizată de Sǎptǎmâna Criticii în colaborare cu Institutul Francez din România şi Institutul Cultural Român.
Candidatul selectat va fi invitat la Festivalul de Film de la Cannes pentru a avea un contact direct cu practica jurnalismului de cinema. Alături de colegi din Argentina, Franţa şi Mexic, criticul român va face parte dintr-un juriu care, prezidat de un regizor, va decerna Premiul Révélation France 4 unuia dintre cele şapte filme în competiţie. Un coordonator editorial şi cei patru tineri critici vor difuza informaţii despre peliculele selectate în Semaine de la Critique pe canalele lor curente (bloguri, site-uri, reviste de specialitate).
     Creatǎ de Sindicatul francez al Criticii de Cinema în 1962, secţiunea Săptămâna Criticii onorează prima şi a doua operǎ a cineaştilor din întreaga lume. În decursul timpului, aici au fost distinşi cineaşti precum Bernardo Bertolucci, Ken Loach, Wong Kar-Wai, Jacques Audiard, Guillermo del Toro, François Ozon, Alejandro Gonzales Iñárritu, Gaspar Noé sau, mai recent, Rebecca Zlotowski, Valérie Donzelli şi Jeff Nichols.
Candidatul din partea României va fi selectat de Sǎptǎmâna Criticii, Institutul Francez din România şi Institutul Cultural Român. Decizia finală le va fi comunicatǎ participanţilor la sfîrşitul lunii martie 2014.
Detalii suplimentare : www.semainedelacritique.com
                              www.icr.ro
                                                          

Tags: critica de film, festival cannes, institutul cultural roman, semaine de la critique

Comments: