Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Anonimul 2015, retrospectivă la București între 2 și 6 septembrie


     Retrospectiva Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2015 are loc între 2-6 septembrie.
     Filmele din competiția de scurtmetraj sunt programate la Cinema Elvira Popescu, iar cele din secțiunea de lungmetraj, la Cinema Studio, pe 5 și 6 septembrie. Lista completă a câștigătorilor a fost deja publicată pe AaRC.
     La proiecția Lumea e a mea (r. Nicolae Constantin Tănase), câștigătorul Trofeului ANONIMUL 2015, vor fi în sală regizorul și echipa filmului, duminică, 6 septembrie, la ora 20.00, Cinema Studio.
     Scurtmetrajele care au câștigat în urma votului publicului pot fi urmărite tot duminică, la Cinema Elvira Popescu, începând cu ora 18.30. Listen (r. Hamy Ramezan, Rungano Nyoni) a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj străin, Dispozitiv 0068 (r. Radu Bărbulescu), cel mai bun scurtmetraj românesc, și Nu există-n lumea asta (r. Andreea Vălean) este câștigătorul Premiului Ovidiu Bose Paștină, acordat de Fundația Anonimul.
     Sâmbătă, 5 septembrie, este seara Filmelor HBO la Cinema Elvira Popescu. Programul include Cuck Norris vs. Communism (r. Ilinca Călugăreanu) și Omul Pasăre (r. Alexandru Mavrodineanu și Mihai Grecea).
     La Rançon de la gloire (r. Xavier Beauvois) rulează pe 6 septembrie, la ora 20.30, la Cinema Elvira Popescu.
     Ediția a 12-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundația Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, Consiliului Județean Tulcea și Institutului Cultural Român.
     Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a Cinematografului Elvira Popescu sau online, la prețul de 15 lei- eventbook.ro/program/elvirepopesco, în timp ce, pentru proiecțiile de la Cinema Studio, biletele sunt disponibile la casa de bilete a cinematografului, la prețul de 10 lei.
     Detalii: festival-anonimul.ro / facebook  

Tags: anonimul 2015, cuck norris vs communism film, lumea e a mea film, nu exista-n lumea asta film, retrospectiva anonimul 2015

Comments: