Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismAnim’est: Creepy Animation Night 2015


     Pe 9 octombrie, de la 23.00, la Cinema Patria, o nouă selecţie de filme, mai înfricoşătoare ca oricând, îi aşteaptă pe cei mai puţin slabi de înger fani ai animaţiei din nou în faţa marelui ecran.

     Creepy Animation Night adună, în fiecare an, peste 1.000 de spectatori în sălile de cinema ale festivalului.   
     Calupurile de scurtmetraje vor fi întrerupte de un spectacol marca Dirty Granny Tales, o trupă cu un stil muzical inedit, dark theatrical music, formată în Atena, în 2006. Cu un fir narativ à la Tim Burton, împrumutând din haosul şi ironia celor de la Tiger Lillies, inspirate de prezenţa scenică a Diamandei Galás, de universul vizual steril al avantgardiştilor The Residents şi de liniile melodice ale cunoscutului compozitor grec Manos Hatzidakis, show-urile complexe ale grecilor i-au făcut cunoscuţi în toată Europa, dincolo de amfiteatrele de acasă umplute până la refuz. La Bucureşti, Dirty Granny Tales vin să cucerească  publicul Anim’est cu show-ul Didi’s Son, un hibrid de muzică, animaţie video şi teatru de păpuşi, despre o lume în care marionetele pun stăpânire pe fiinţele vii.    
     Trippy Animation Night revine şi ea în agenda festivalului în toamnă, şi pregăteşte un nou număr de kitsch şi erotic dedicat publicului lipsit de inhibiţii.
     Pe 3 octombrie, la Cinema Studio, de la 22.30, curatorul şi colecţionarul olandez Michael Helmerhost revine la Anim’est şi aduce cu el The Night Of Trippy Animation Volume 2, o selecţie proaspătă de animaţii presărate cu mult Sex & Drugs & Rock & Roll. E vorba despre fragmente din cele mai întunecose şi neconvenţionale cotloane ale cinematografiei globale, filme rare, de arhivă, imposibil de văzut în alte condiţii pe marile ecrane.
     Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est va avea loc în perioada 2-11 octombrie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi la Re:Animation Hub.
     Detalii: Animest.ro // Facebook // Bilete


Tags: animest 2015, creepy animation night, dirty granny tales, michael helmerhost, trippy animation night

Comments: