Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismAlex Trăilă, cetăţean european


Locuieşte la Varşovia, munceşte la Sarajevo şi Trieste, vine acasă, la Bucureşti. Alex mărturiseşte că devenit expert în organizarea unui bagaj.
A terminat studii de operatorie de film, dar s-a pregătit ca producător şi dezvoltator de proiecte. În 2009, când casa lui de producţie era în pragul falimentului, a decis că singura investiţie bună este propria pregătire. A urmat o perioadă când participa la toate workshopurile şi cursurile pe care le considera potrivite pentru ceea ce vrea să facă – producţie de film.
Lucrează pentru CineLink, secțiunea dedicată industriei în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo, iar acum a început un proiect cu platforma de co-producție When East Meets West, Trieste.
Se ocupă de Transilvania Pitch Stop pentru Festivalul de Film Transilvania, care are un parteneriat cu Festivalul de la Locarno.
Singurul proiect ca director de imagine pe care l-a făcut în ultimul timp este Cai Putere, regizat de Daniel Sandu. Cei doi au fost la Festivalul de Cottbus, fiecare cu alt film, dar au urcat împreună pe scenă ca să primească Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj.  
Imagine: Nicolae Cara
 
(1.12.2014)


Photo Gallery


Video Gallery:

Tags: alex traila, cai putere film, daniel sandu, locarno film festival, sarajevo film festival, transilvania pitch stop

Comments: