Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism“Aferim!”, din 6 martie în cinematografe


Lungmetrajul Aferim!, în regia lui Radu Jude, are premiera în România pe 6 martie.


     Premiera mondială este însă pe 11 februarie, la Berlinale. Pelicula este în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (5-15 februarie), eveniment ajuns la cea de-a 65-a ediţie. Echipa de realizatori participă la proiecţia de la Berlinale Palast, ora locală 16. 
Aferim! este singurul film românesc selectat în competiţia oficială din acest an. Din distribuţie fac parte Teodor Corban,  Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu,  Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu. 
Scenariul este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul Cătălin Cristuțiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucreţia Bunescu. Costumele sunt realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric este Constanța Vintilă-Ghițulescu, iar producător este Ada Solomon. 
Cel de-al doilea lungmetraj realizat de Radu Jude, Toată lumea din familia noastră, a fost şi el proiectat în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Forum. 
Aferim! este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films şi cu participarea HBO România. Un film realizat cu sprijinul Cinema City, tocmai.ro, Timișoreana, MEDA, Dr Oetker, Aqua Carpatica, Libra Internet Bank și Fundația pentru o Societate Deschisă. Finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene. Un proiect susţinut de Eurimages. 
Filmul este distribuit de Micro Film în colaborare cu Parada Film.
Detalii: facebook

 
 


Tags: aferim, competitie berlinale 2015, film romanesc, hi film, premiere romanesti, radu jude

Comments: