Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismActoriedefilm.ro. Toţi trei


     Actori, îndrumători la Actoriedefilm.ro şi traineri la tabăra de dres amoruri cu defect, producători de film. Trei prieteni, oameni ocupaţi, care se bucură de ceea ce fac şi tocmai de aceea au succes. Actoriedefilm.ro este proiectul iniţiat de Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol în martie 2010.

     Programul are o ţintă clară - profesionalismul actoricesc. Oameni cu diferite meserii, dar aspiranţi la statutul de actor de film, vin la cursuri să înveţe de la cei trei îndrumători, cum le place să se numească, ce atitudine trebuie să ai pe un platou de filmare. Examenul de absolvire este un film, realizat de şcoală. În cei trei ani de la înfiinţare, Actoriedefilm.ro a produs scurt şi mediu metraje şi hitul cinematografic al verii, Love Building. Scenariul scris de Iulia Rugină, Ana Agopian şi Oana Răsuceanu a speculat inteligent statutul de traineri al celor trei actori şi pe cel de învăţăcei al cursanţilor. Succesul de public al filmului regizat de Iulia Rugină a determinat apariţia lui Love Building 2, care va fi pe ecrane în 2014, dar şi cumpărarea, de către o casă de producţie din Olanda, a drepturilor de autor pentru scenariu.
Proiectul Actoriedefilm.ro a fost susţinut, în cei 3 ani de existenţă, de numeroşi profesionişti din domeniul cinematografic: Mircea Albulescu, Victor Rebengiuc, Marcel Iureş, Andi Vasluianu, Mimi Brănescu, Mirela Oprişor, Vlad Ivanov, Radu Muntean, Corneliu Porumboiu, Cristi Puiu, Contantin Popescu, Tudor Giurgiu, Paul Negoescu, Iulia Rugină, Jesus del Cerro, Vladimir Dembinski, Vivi Drăgan Vasile, Alex Trăilă, Tudor Popescu, Cristian Tarnoveţschi, Alexandru Radu, Cristian Prisecaru, Florin Kevorkian.
     Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol, împreună cu Ioana Flora, au debutat în Marfa şi banii (2001), filmul lui Cristi Puiu. Dragoş a jucat apoi în Boogie (2008), regizat de Radu Muntean, şi Poliţist, adjectiv (2009) al lui Corneliu Porumboiu. A fost desemnat Shooting Star în 2010 şi a lucrat la mai multe producţii străine, printre care The Way Back (2010), regizat de Peter Weir. A terminat filmările pentru Ride Along, Mirage şi Bargain, care vor avea premiera în 2014.
     După Marfa şi banii, Alexandru Papadopol a jucat în Occident (2002), regizat de Cristian Mungiu, şi în mai multe seriale de televiziune. S-a întors la cinema în 2013, cu rolurile din Love Building, regizat de Iulia Rugină, şi Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism, regizat de Corneliu Porumboiu. A terminat filmările pentru Bucureşti Non Stop, regizat de Dan Chişu, care va intra în cinematografe în 2014.
     După mai multe roluri secundare în Moartea domnului Lăzărescu, regizat de Cristi Puiu în 2005, şi Hîrtia va fi albastră (2006), regizat de Radu Muntean, Dorian Boguţă a jucat în Întâlniri încrucişate (2008), regia Anca Damian, şi Francesca (2009), regia Bobby Păunescu. În 2013 are două partituri importante - Love Building şi Quod Erat Demonstrandum, regizat de Andrei Gruzsniczki, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Roma. Boguţă a terminat filmările pentru Bucureşti Non Stop, regia Dan Chişu, şi scurtmetrajul Kowalski, regizat de Andrei Creţulescu. Din pasiune pentru film, a realizat el însuşi patru scurtmetraje.
Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă pregătesc următoarea producţie Actoriedefilm.ro, Love Building 2, care se va filma în februarie 2014.     


 


Tags: actoriedefilm.ro, alexandru papadopol, dorian boguta, dragos bucur, love building

Comments: