Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism“Acasă la tata”, premieră internațională la Sarajevo IFF


Debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, Acasă la tata, are premiera internațională pe 21 august, în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo.

     Pelicula a fost inclusă în competiția oficială a celei de-a 21–a ediții a evenimentului care începe azi. Pe covorul roșu de la Teatrul Național din Sarajevo, capitala Bosniei și Herzegovinei, la ora locală 20,  vor fi prezenți regizorul Andrei Cohn, actorii Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Ioana Flora, dar și o parte din echipa de producție.
     Acasă la tata este povestea lui Robert, un tânăr scriitor care, într-un moment de ambiguitate emoțională, se întoarce, pentru 24 de ore, în satul în care s-a născut, pentru prima dată de la moartea mamei lui. Până a doua zi dimineața, își va rescrie toate relațiile personale cu tatăl, cu cel mai bun prieten din copilărie, cu prima iubire, cu trecutul. Chiar dacă la suprafață apar teme cum ar fi ratarea sau condiția provincialului,  pe mine m-a interesat să pun în discuție noțiunile abstracte de familie, prietenie și dragoste în contactul dur cu realitatea”, declară Andrei Cohn.
Din distribuție fac parte actorii Alexandru Papadopol, Ioana Flora, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, Natașa Raab, Sorin Cociș, Mirela Oprișor.
Scenariul filmului este scris de Mimi Brănescu, imaginea este semnată de Andrei Butică, montajul Andrei Iancu, sound designer Sorin Neagu. Producător Giuliano Doman.
     Cunoscut om de publicitate, Andrei Cohn a studiat la Institutul de Arte Vizuale Nicolae Grigorescu din București, secția Pictură. A debutat ca Art Director la agenția Darcy. Cariera a continuat în cadrul agenției Scala JWT, unde a întâlnit-o pe Cristina Jansen. Împreună au format, în 2002, Cohn and Jansen, un “creative boutique”. Andrei Cohn a și regizat o serie de spoturi publicitare pentru diferite branduri.
Acasă la tata este un film produs de Film Location Guide, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Scandia Kandia Dulce, cu participarea HBO România. Distribuitor Mandragora.
Detalii: Facebook  

Tags: acasa la tata film, alexandru papadopol, andi vasluianu, andrei cohn, ioana flora, sarajevo iff 2015

Comments: