Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism25 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989


Institutul Cultural Român de la Varşovia şi Colegiul Europei de la Natolin au organizat, în 26 noiembrie, o dezbatere privind evenimentele anului 1989, urmată de proiecţia filmului A fost sau n-a fost?.


     Evenimentul The 1989 Romanian Revolution in Central European Context i-a avut ca invitaţi pe Germina Nagâţ, director în CNSAS, Christian Mititelu, fost director BBC România (1984-1991 şi 1993-2004), Martyn Rady, profesor de istorie central-europeană la University College din Londra şi Paweł Ukielski, vice-preşedinte al Institutului Memoriei Naţionale din Polonia. 
Întâlnirea 
face parte dintr-o serie de manifestări pe care Institutul Cultural Român de la Varşovia le organizează în 2014, pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989. Dezbaterea de la Varşovia oferă prilejul cunoaşterii contextului şi desfăşurării evenimentelor care au condus la prăbuşirea comunismului în România, a cauzelor schimbărilor profunde din ţările foste comuniste ale Europei Centrale. 
Discuţia a fost urmată de proiecţia filmului A fost sau n-a fost, în regia lui Corneliu Porumboiu. 
Colegiul Europei Natolin (CEN) este corespondentul prestigiosului College of Europe din Bruges, desfăşurând o bogată activitate academică, ştinţifică şi educativă. 
Detalii: www.icr.ro

Tags: 25 de ani de la revolutia din romania, a fost sau n-a fost, corneliu porumboiu, icr varsovia

Comments: