REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film
Olimpia Melinte


  • Actriţă
  • Născut(ă): 07.11.1986 la Iaşi

Din copilărie îşi doreşte să fie actriţă, iar părinţii o încurajează şi îi oferă educaţia necesară. Joacă în producţii şcolare, face pregătire în arta teatrală încă din liceu - Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă”, apoi studii la Universitatea de Artă “George Enescu” din Iaşi, pe care le continuă cu un master în Arta dramatică. Joacă în mai multe piese de teatru montate la Teatrul Naţional din Iaşi.

Debutul în film şi-l face cu rolul principal din Cele ce plutesc, regizat de Mircea Daneliuc în 2009, care îi aduce două nominalizări la Premiile Gopo 2010, categoriile Cea mai bună actriţă şi Tânără speranţă. E remarcată de regizorii italieni Massimiliano & Gianluca de Serio şi primeşte un rol în Sette opere di misericordia - Şapte opere de milostenie. Talentul actoricesc îi e recompensat cu Premiul pentru interpretare feminină la Bobbio Film Festival din Italia, în 2012. Filmul e selecţionat şi premiat la festivalurile de la  Locarno, Annecy, Marrakech. Are o colaborare de durată cu regizoarea Luiza Pârvu, împreună cu care a lucrat la 3 scurtmetraje - Draft, My baby, A New World
Pentru rolul din Canibal, un film spaniol co-produs de Libra Film, este nominalizată drept “Revelaţia anului” la Premiile Goya din Spania. 
Are rolul principal în filmul Planşa, regizat de Gheorghe Andrei, care a avut premiera la Festivalul de la Mons. 

Trivia

  • Pentru rolul din Planşa a făcut antrenamente de scrimă.
  • Pentru rolul din Selfie s-a îngrăşat 7 kilograme.
  • Este căsătorită și are un copil.