REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmSebastian Stan și Gabriela Suciu, producătorii debutului regizoarei Andreea Borțun


     Regizoarea Andreea Borțun debutează în lungmetraj cu Malul vânăt/Blue Banks, care este produs de Sebastian Stan și Gabriela Suciu (Atelier de film), co-produs de francezii Jean-Laurent Csinidis și Jerome Nunes (Films de Force Majeures), dar și de Ales Pavlin din Slovenia.
     Andreea l-a cunoscut pe Sebastian Stan la Cannes, în 2021, când scurtmetrajul ei When Night Meets Dawn a fost selectat în în secțiunea Quinzaine des Realisateurs. Sebastian Stan, interesat de filmele românești, a fost captivat de povestea din Blue Banks, despre o mamă dintr-un sat românesc și fiul ei de 13 ani. Actorul a declarat, pentru Variety.com, că scenariul i-a amintit de relația cu mama lui, de faptul că au trăit în trei țări, în căutarea unei vieți mai bune.
Din distribuția filmului, coordonată de Florentina Bratfanof, fac parte actori profesioniști și amatori. Filmările vor avea loc în toamna anului 2023, iar premiera e programată pentru 2024.
Detalii: variety.com / facebook
(19.05.2023)

Cuvinte cheie: andreea bortun, blue banks film, gabriela suciu, malul vanat film, sebastian stan

Opinii: