REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremiul Special al Juriului de la Tokio pentru ”La Civil”, de Teodora Ana Mihai


     La Gala din 8 noiembrie, juriul de la Tokio International Film Festival, prezidat de actrița Isabelle Hupert, a anunțat premiile. Pelicula La Civil, regizat de Teodora Ana Mihai, a primit Premiul Special al Juriului. În motivația acestui premiu, se spune că ”regizorul și scenaristul au construit cu măiestrie o poveste cu caractere complexe, în care fiecare este părtaș la un ciclu fără sfârșit al violenței și piederii. La Civil este o primă opera complexă a unui regizor căruia nu-i este frică să facă un film bazat pe evenimente reale, care au luat multe vieți într-o țară divizată de droguri și violență”.
La Civil este o producție Menuetto (Belgia), Teodora One for the Road (Belgia), Les Films du Fleuve (Belgia) și Mobra Films (România), cu sprijin Cinéfondation și Torino Film Lab, cu suport Eurimages, the Flanders Audiovisual Fund in Belgium, Centre du Cinema et de l’Audiovisuel in Belgium și CNC din România.
Detalii: facebook  / tiff.jp.net
(11.11.2021)

Cuvinte cheie: la civil film, teodora ana mihai

Opinii: