REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Marocco”, lungmetrajul regizorului Emanuel Pârvu, din 7 octombrie în cinematografe


     Filmul îi are în distribuție pe Șerban Pavlu, Crina Semciuc, Emilia Popescu și pe tinerii actori aflați la debut Ana Indricău și Tudor Cucu Dumitrescu. Marocco, cel de-al doilea lungmetraj regizat de Emanuel Pârvu, se lansează pe 7 octombrie în cinematografele din România.
     Filmul a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian în toamna anului trecut. În Romania, Marocco a fost inclus în Competiția Internațională a TIFF Cluj și a fost proiectat apoi la Festivalul de Film ANONIMUL în deschiderea Serii Filmului Românesc. A urmat un traseu de festivaluri internaționale, filmul fiind deja proiectat în Statele Unite, Germania, Italia, Israel, Franta, Indonezia, Luxemburg, Georgia, India.
     Din 7 octombrie, cel mai recent film al regizorului Emanuel Pârvu poate fi văzut atât în București, cât și în țară, în circuitul de cinematografe și în cadrul unor proiecții speciale, organizate în mai multe orașe din țară, în prezența regizorului și a echipei filmului.
     Marți, 4 octombrie, are loc premiera oficială a filmului la Sala Luceafărul (fostul Cinema PRO), începând cu ora 19.00, în prezența echipei filmului. Un număr limitat de bilete au fost puse în vânzare aici, pentru spectatorii care doresc să vadă filmul înainte de premieră, alături de actorii și echipa filmului.
     Joi, 6 octombrie, Marocco are o avanpremieră la Sala Elvire Popesco a Institutului Francez din București, începând cu ora 20.30, deasemenea în prezența echipei filmului. Această proiecție are subtitrare în limba engleză. Bilete disponibile aici. Lista completă a avanpremierelor și a evenimentelor speciale va fi disponibilă pe www.famart.ro. Conceptul posterului este realizat de Alexandru Micu, iar fotografia afișului îi aparține lui Alex Gâlmeanu.

     Filmul urmărește destinele a două iubiri care ajung în situații de viață și de moarte ca urmare a neîncrederii și ridică o întrebare: “dacă fiecare are intenții bune, și totuși cineva moare, unde e greșeala?” “Mi se pare ca relatia parinte-copil contine cea mai puternica forma de iubire și e alcatuita din încredere, atentie, devotament, daruire. Și atunci cred ca e un loc foarte bun de săpat, de speculat. Tot ce s-a scris despre iubire continuă să fie un izvor nesfarsit, dar cred ca perspectiva personală aduce un subiect nou pe piața. Adica tema ramane aceeasi, dar subiectele sunt nesfarsite, sunt practic cati oameni sunt.”,spune Emanuel Pârvu.
Distributie: Șerban Pavlu, Crina Semciuc, Emilia Popescu, Ana Indricău, Tudor Cucu Dumitrescu, Tania Filip, Vlad Brumaru, Mihaela Sîrbu, Mirela Gorea, Bianca Anastasiu și copiii Amalia Constantinescu și Sonia Stolea.
     Scenariul este semnat de Alexandru Popa și Emanuel Pârvu, imaginea îi aparține lui Silviu Stavilă; montajul - Dan Ștefan Pârlog și sunetul- Dumitru Alexandru. Filmul este produs de Miruna Berescu, prin FAMart.
     Marocco este produs cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și realizat în colaborare cu Televiziunea Română, în co-producție cu i/o post Cehia, Natura Party, The East Company Productions, FAMart Films Production, distribuit internațional de Wide și lansat cu sprijinul CNC și Dacin Sara. Finanțatori: Publicis Groupe Media,  Vodafone, Lidl, E.onenergie România, Foodpanda, Otp bank, Pandora, Eurolife Livrat de: Sinapseria Parteneri media: LiterNet, Urban, Cațavencii, Cinefan și AaRC.ro Văzut de: Radio Guerrilla
Detalii: Website | Facebook | Instagram
(28.09.2022)

Cuvinte cheie: crina semciuc, emanuel parvu, famart productions, marocco film, serban pavlu

Opinii: