REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmÎNSCRIERI LINE-UP: International Academy & Networking for Festival Managers, 11-12 mai 2023


     Prima ediție LINE-UP:International Academy & Networking for Festival Managers se va desfășura în perioada 11-12 mai 2023, în cadrul ESTE FILM Festival de la Sibiu și este organizată de Asociația Este Film (România), în colaborare cu Audience Development Institute (Serbia) și Aesthetic Media (Republica Moldova).
     LINE-UP reprezintă o întâlnire anuală între manageri de festivaluri de film și teatru (atât cei cu experiență, cât și cei aflați la început de drum), profesori academici și studenți dornici să se lanseze în acest domeniu, cu scopul de a schimba experiențe și know-how-uri, de a discuta noi tendințe manageriale, de a naște idei inovatoare și posibile colaborări.
Tema acestei primei ediții este ”Cum să organizezi un festival: abordare teoretică și experiențe practice”, cu participarea unor invitați din Europa de Est, care urmează să fie anunțati în scurt timp.
Programul LINE-UP este structurat în 3 părți:
I - pregătire teoretică (1 zi): prelegeri despre primii pași în organizarea unui festival
II - networking (1 zi): activități practice menite să îmbunătățească schimbul de idei, experiențe, colaborări între participanți
III - masterclass (2 ore): subiectul urmează să fie anunțat.
     Cei interesați sunt invitați să se înregistreze aici: https://forms.gle/NtkYbtZx2XWU81HV9 Data limită de înscriere: 31 martie 2023. În cazul în care o cerere este acceptată, ESTE FILM Festival va acoperi costurile de transport și cazare pentru 3 nopți (10-12 mai 2023).
     Organizator: Asociația Este Film (Sibiu, România). Co-organizatori: Audience Development Institute (Novi Sad, Serbia) & Aesthetic Media (Chișinău, Republica Moldova). Co-finanțatori: Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)*, Goethe-Institut București. Susținut de: EUNIC România, Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Biblioteca Universității ”Lucian Blaga” Sibiu.
Detalii: estefilm.ro
(3.03.2023)

Cuvinte cheie: este film festival sibiu, international academy & networking for festival managers

Opinii: