REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmWeek-end Anonimul la Bucureşti


     Programul Festivalului Anonimul are proiecţii speciale pentru aceste ultime două zile.

     Sâmbătă, de la ora 20.00, la Arena Verde Stop, DJ Gojira va susţine un concert de muzică electronică, după care vor fi vizionate scurtmetraje de ficţiune aflate în competiţie. De la ora 21.30, organizatorii, în colaborare cu Forum Film, au pregătit  un documentar special, neterminat. Jodorowsky’s Dune al lui Frank Pavich e povestea a ceea ce trebuia să fie adaptarea pentru marele ecran a cărţii SF “Dune” de către regizorul chilian Alejandro Jodorowsky. Distribuţia filmului ar fi trebuit să includă nume precum Salvador Dali, Orson Welles sau Mick Jagger. Regizorul i-a adus în echipă şi pe artistul de benzi desenate Moebius, pictorul suprarealist H.R. Giger, pe scenaristul Dan O’Bannon (care mai târziu a lucrat la Alien), iar pe fiul său l-a supus unui antrenament de arte marţiale timp de 2 ani, pentru rolul pe care ar fi trebuit să-l joace. De la ora 23.10 va avea loc proiecţia lungmetrajului de ficţiune, aflat în competiţie, Casa Grande, care este regizat de Fellipe Barbosa, al cărui nume figurează printre “Cele 25 de feţe noi ale filmului independent”, un clasament realizat de către Filmmaker’s Magazine. Filmul va rula în prezenţa scenaristei Karen Sztajnberg. 
     Mâine, duminică, la Cinema Studio, de la 17.30, în cadrul Serii HBO, vor putea fi vizionate Remembering the Artist: Robert de Niro, Sr. (r. Perri Peltz şi Geeta Gandbhir), un documentar despre povestea pictorului Robert Henry de Niro, tatăl celebrului actor, şi Love Child (r. Valerie Veatch), un documentar care prezintă primul caz de dependenţă de internet, într-o lume în care virtualul este noua realitate. De la ora 20.00, la Arena Verde Stop, va începe Gala de închidere a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL 2014, în cadrul căreia vor fi premiaţi câştigătorii secţiunilor de scurtmetraj şi lungmetraj, conform votului publicului. Premierea va fi urmată de concertul trupei URMA, apoi de proiecţia, în avanpremieră în România, a ultimului film în care a jucat Philip Seymour Hoffman, A Most Wanted Man, în regia lui Anton Corbijn. De la ora 23.45 vor rula filmele câştigătoare ale Secţiunii Scurtmetraje şi Trofeul Anonimul. 
Cea de-a XI–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România,  Institutului Cultural Român şi al Televiziunii Române (co-producător).
Detalii: www.festival-anonimul.ro / facebook

Cuvinte cheie: arena verde stop, cinema studio, festivalul anonimul, scurtmetraj romanesc

Opinii: