REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmO copilă din România în filmul care a luat Marele Premiu la Cannes


     Alexandra Maria Lungu este o adolescentă de 13 ani, din Vrancea, care joacă alături de Monica Bellucci în Le Meraviglie / Minunea, regizat de Alice Rohrwacher. Filmul a primit Marele Premiu la Festivalul de la Cannes.
Alice Rohrwacher este una dintre revelaţiile regizorale ale Italiei din ultimii ani, fiind premiată pentru debutul în lungmetraj cu Corpo celeste (2011). După scurtmetraje şi documentare pe care le-a regizat, le-a filmat şi montat, Alice a scris scenariul şi a regizat Corpo celeste, o poveste despre două surori adolescente, crescute de mamă.
Şi în Le Meraviglie, pe care Alice l-a scris şi regizat, avem o familie cu patru fete, care sunt iniţiate de tatăl de origine germană în arta albinăritului. Adolescentele trăiesc la fermă şi au mai puţin contact cu lumea exterioară. Gelsomina este cea mai mare dintre surori şi responsabilă pentru celelalte. Sosirea unei vedete şi unui tânăr infractor răvăşeşte atmosfera patriarhală a locului. Alexandra Lungu a fost aleasă să interpreteze rolul Gelsominei. În film joacă Monica Bellucci şi Alba Rohrwacher, sora lui Alice.
Alexandra Maria Lungu este născută în comuna Negrileşti, Vrancea, are 13 ani şi a plecat în 2006, cu familia, în Italia.
S-a prezentat la un casting anunţat la şcoală şi a fost remarcată de regizoarea Alice Rohrwacher, care spune că: “Nu ştiam exact cum doream să fie personajul Gelsomina, însă ştiam că o voi recunoaşte când o voi vedea. Şi exact asta s-a întâmplat. După mai multe luni de căutare, nu am avut niciun dubiu când am văzut-o pe Maria Alexandra Lungu la ora de religie”.
Alexandra a învăţat să se ocupe de albine, dar cel mai greu i-a fost “să plâng forţat sau să recit prea mult text”, aşa cum mărturiseşte într-un interviu pentru RFI.
Alexandra a venit la Cannes cu toată familia şi spune că e tentată să devină actriţă.
 
 
 

Cuvinte cheie: alexandra maria lungu, festivalul cannes, marele premiu la cannes 2014

Opinii: