REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Zilele Filmului Românesc de la Chişinău 2019


     Cele mai mari recente filme românești, printre care La Gomera, de Corneliu Porumboiu, Touch Me Not, de Adina Pintilie, sau Arest, de Andrei Cohn, vor putea fi văzute în premieră în Republica Moldova la Zilele Filmului Românesc de la Chişinău.
     A 5-a ediţie a ZFR va avea loc între 10 şi 13 octombrie la Centrul Cultural „Odeon”, iar intrarea la proiecţii este liberă, în limita locurilor disponibile. În deschiderea festivalului va fi proiectat filmul La Gomera, care a avut premiera mondială în competiţia Festivalului de la Cannes şi care este propunerea României pentru o nominalizare la Premiile Oscar 2020.
     Din selecția ZFR mai fac parte următoarele filme: Touch Me Not (regia Adina Pintilie), Monștri. (regia  Marius Olteanu), Alice T. (regia Radu Muntean), Arest (regia Andrei Cohn), Povestea unui pierde-vară (regia Paul Negoescu).
     În premieră, Zilele Filmului Românesc se vor extinde în acest an şi în alte oraşe din Republica Moldova: Cahul, Călăraşi şi Nisporeni. Selecţia filmelor şi programul proiecţiilor din cele trei localităţi vor fi anunţate în curând.
     Zilele Filmului Românesc de la Chişinău este un eveniment organizat de Asociaţia Cineaştilor Independenţi Alternative Cinema din Republica Moldova și casa de producţie Rova Film din România.
     Detalii: Vocea Basarabiei
(25.09.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: arest film, festival de film chisinau, la gomora film, touch me not film, zilele filmului romanesc chisinau 2019

Opinii: