REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmZilele Filmului Irlandez, între 27 și 28 octombrie 2016


     Cea de-a VIII-a ediţie a festivalului Zilele Filmului Irlandez se desfăşoară la Cinema Elvire Popesco – Institutul Francez din București, în zilele de 27 și 28 octombrie.
     Evenimentul este organizat de Ambasada Irlandei în România, cu sprijinul Institutului Irlandez de Film, Culture Ireland şi Arts Council, în parteneriat cu Institutul Cultural Român,  Institutul Francez din București și Clorofilm.
     În deschidere va fi prezent actorul George Piștereanu, protagonistul filmului Și mai ești și urât/ You’re Ugly Too (2015), regia Mark Noonan, care va participa la o sesiune de Q&A, moderată de criticul de film Irina-Margareta Nistor.
     Will este eliberat din închisoare cu permisie excepţională, pentru a putea să aibă grijă de Stacey, nepoata lui, care şi-a pierdut mama. Încercarea lor de a forma o familie întâlneşte tot felul de obstacole. Stacey nu este primită la şcoala din cartier din cauza narcolepsiei, boală de care tocmai află că suferă. Will se abţine să nu încalce condiţiile impuse de eliberarea lui condiţionată şi eşuează în încercarea de a fi o figură paternă pentru Stacey. Împreună, vor fi nevoiţi să găsească o soluţie pentru viitor.
     Proiecția lungmetrajului Și mai ești și urât/ You’re Ugly Too  va fi precedată de scurtmetrajul „Love is a Sting” (2015), în regia  lui Vincent Gallagher.
     În cea de-a doua zi de festival va avea loc proiecția comediei  Sing Street (2015, regia John Carney), precum și a scurtmetrajului Stutterer UK/Ireland (2015, regia Benjamin Cleary), film recompensat cu Premiul Oscar.
     Sing Street ne duce înapoi în Dublinul anilor ‘80, în momentul în care recesiunea economică îl scoate pe Conor din confortul unei şcoli private şi îl aruncă în lupta pentru supraviețuire din școala publică a orașului, unde copiii sunt duri, iar profesorii şi mai duri.
     Proiecțiile vor începe la ora 20:00, iar accesul se va face pe bază de bilet.
     Toate filmele vor fi subtitrate în limba română.
(24.10.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 2016, cinema elvira popescu, george pistereanu, you're ugly too film, zilele filmului irlandez

Opinii: