REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Zavera”, premiera mondială sâmbătă în competiția Festivalului de Film de la Cairo


     Lungmetrajul Zavera, regizat de Andrei Gruzsniczki, cu Dorian BoguțăȘerban Pavlu și Ioana Flora în distribuție, va avea premiera mondială sâmbătă, 23 noiembrie, în competiția internațională a celei de-a 41-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cairo. 
     Cel de-al treilea lungmetraj al lui Andrei Gruzsniczki va fi proiectat la Grand Hall, de la ora locală 18.00. Filmul va rula și duminică, 24 noiembrie, la Cinema Karim 1.
     Pe covorul roșu vor fi prezenți regizorul Andrei Gruzsniczki dar și o parte din actorii din distribuție și din echipa de producție a filmului.
     Festivalul de la Cairo, care are loc anul acesta în perioada 20 – 29 noiembrie, se numără printre evenimentele de gen de clasă A.
     Zavera îl are în centru pe Ștefan Caragioiu (Dorian Boguță), inginer constructor în vârstă de 50 de ani. Existența lui intră într-un blocaj odată cu moartea celui mai bun prieten al său, arhitectul Nic Papahonțu (Șerban Pavlu), de care e legat prin tot ce a făcut până acum. Nic reprezintă tot ceea ce și-ar fi dorit Ștefan de la viață: carismă, talent, dezinvoltură, o mare cultură și o știință a oamenilor. El moare accidental, iar Ștefan este obligat să deschidă ochii asupra vieții din jurul lui și să ia decizii. Descoperă că toate adevărurile în care a crezut până acum se clatină serios, inclusiv prietenia lui cu Nic.
     Zavera va avea premiera în cinematografele din România pe 29 noiembrie, fiind distribuit de Bomb Film Production.
     Detalii: Zavera FB
(20.11.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei gruzsniczki, dorian boguta, ioana flora, serban pavlu, zavera film

Opinii: