REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmWonderFest 2018


     Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest (7-13 mai) a avut prima ediție în București. Proiecțiile și evenimentele au avut loc la Sala Gloria (fostul Cinema Gloria) a Teatrului Metropolis din București.
     În fiecare dimineață, holul sălii era plin de copii, care veniseră pentru atelierele de desen sau de machiaj. În sală, înaintea proiecției, un spectacol interactiv cu marionete a avut reacții entuziaste. În competiția de film, Marin Vladimir, directorul artistic al festivalului, a selectat producții recente pentru copii și tineret din Rusia, Mexic, Columbia, Polonia, Germania, Bulgaria, Italia, Elveţia, Ungaria. Filme românești pentru copii nu s-au mai produs în ultimii ani. Despre calitatea selecției ne-a vorbit criticul de film Călin Stănculescu, membru al juriului.
     În fiecare seară, organizatorii au propus proiecții cu filme românești istorice, cu tematică legată de Marea Unire și Primul Război Mondial: Pădurea spânzuraților - regia Liviu Ciulei, Baladă pentru Măriuca - regia Constantin Neagu și Titel Constantinescu, Prin cenușa imperiului - regia Andrei Blaier, Momentul adevărului (Dreptatea) - regia Andrei Blaier, Ecaterina Teodoroiu - regia Dinu Cocea.
     Premiul pentru Cel mai bun film/Best Film Award i-a fost acordat, de către juriul de profesioniști, filmului La nivelul ochilor / At Eye Level din Germania, regia Evi Goldbrunner, Joachim Dollhopf. Pelicula a câștigat și Marele premiu „WonderFest ” 2018, acordat de juriul copiilor.
     Festivalul este organizat de Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană, împreună cu Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București (ARCUB), intrarea fiind liberă la toate manifestările culturale și artistice din cadrul WonderFest.
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu
 
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia initiativa ecologista europeana, calin stanculescu, festivalul international al filmului pentru copii si tineret 2018, wonderfest 2018

Opinii: