REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Wild Berries”, produs de Aristoteles Workshop, selecționat la Doclisboa 2018


     Documentarul Aristoteles Workshop, realizat în 2017, Wild Berries a fost recent selecționat de Doclisboa (18 – 28 octombrie), de la Lisabona. „Călătoria senzorială a unui băiat singuratic care, rătăcind în propriul lui univers, se apropie din ce în ce mai mult de necunoscut“, Wild Berries a fost filmat în localitatea Bata, din județul Arad, locul de desfășurare a workshopului.
     Echipa formată din Marianna Vas (Ungaria), Hedda Bednarszky (România) și Romulus Balazs (România/Franța) a câștigat în 2017 Premiul pentru cel mai bun documentar al celei de-a XII-a ediții Aristoteles Workshop, fiind ales în unanimitate de juriul format din cineastul portughez Miguel Ribeiro, criticul francez de film Leo Soesanto, cineastul Laurențiu Damian, scenaristul Răzvan Rădulescu și regizorul Titus Muntean.
     Coproducție România, Portugalia, Ungaria, Wild Berries (20 min.) a fost selectat în Competiția portugheză a festivalului din Lisabona, alături de alte 17 producții de lung, scurt și mediumetraj. 
     Marianna Vas și Hedda Bednarszky vor participa zilele viitoare la proiecțiile filmului din cadrul Doclisboa. „Am rămas fără cuvinte. Nu ne așteptam și încă nu-mi vine să cred. Mulțumim întregii echipe, și în mod deosebit tutorului nostru, regizoarea Nino Kirtadze, care a fost alături de noi de-a lungul întregului proces. De asemenea, n-am fi avut ocazia să facem acest film dacă asta n-ar fi făcut parte din visul producătorilor Cristina Hoffman și Dan Nuțu de a organiza acest workshop“, spune Romulus Balazs.
     Ediția Aristoteles Workshop 2017 a avut loc cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), al Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Uniunii Cineaștilor din România (UCIN), DACIN SARA, precum și al sponsorilor privați. Ediția a XII-a a fost susținută de Consiliul Județean Arad, Primăria Municipiului Arad, Primăria Comunei Șiria și Asociația Cetatea Șiria.
Detalii: facebook

 
 
 
(17.10.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aristoteles workshop 2017, cristina hoffman, dan nutu, doclisboa 2018, wild berries film

Opinii: