REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Victor Rebengiuc, aniversat la Serile Filmului Românesc Iași 2018


    Actorul este invitatul special al ediției a 9-a a Serilor Filmului Românesc (6-10 iunie), iar retrospectiva va conține filmele în care a avut rolurile de referință din cinematografia românească. Victor Rebengiuc  va fi prezent la gala de deschidere a festivalului, când va fi celebrată întreaga sa carieră, în prezența publicului ieșean și a altor protagoniști din film.
     Victor Rebengiuc​ le-a transmis un mesaj ieșenilor, iubitorilor de film românesc: „Filmele de la SFR vor fi cele în care mi-a făcut plăcere să joc, și sunt sigur că și dumneavoastră o să vă facă plăcere să le vedeți sau să le revedeți. Faptul că vin la Iași, din nou, este pentru mine o bucurie. Iubesc Iașul, îl cunosc destul de puțin, dar atâta cât l-am cunoscut, m-a cucerit și aștept cu multă nerăbdare și cu multă bucurie întâlnirea cu dumneavoastră, dragi ieșeni. Vă urez tot ce e mai bun în lume, și să avem ocazia să ne strângem mâinile la începutul lunii iunie, la Iași, pe malul Bahluiului”.
Alături de actor vor fi invitați colegi și prieteni din cinematografia românească, cu care a jucat în filme de-a lungul anilor.
     „Ne-am dorit foarte mult ca în acest an să facem o retrospectivă a filmelor în care actorul Victor Rebengiuc a făcut roluri pe care nu le vom uita niciodată. Am decis să anunțăm chiar astăzi invitatul special, când actorul este aniversat. Am ales aceste filme împreună, ajutați și de ambasadorul nostru, Irina-Margareta Nistor”. Andrei Giurgia (director SFR)
     Proiectul ​Serile Filmului Românesc a fost premiat doi ani consecutiv, (2016-2017) de către Universitatea „Al. I.Cuza” din Iași, la deschiderea anilor universitari (2016-2017, 2017-2018), în cadrul concursului de proiecte inițiate și organizate de ONG-uri.
 
(11.02.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: serile filmului romanesc iasi 2018, victor rebengiuc

Opinii: