REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Vara s-a sfârșit”, selectat la Montréal IFF


     Vara s-a sfârșit, în regia lui Radu Potcoavă, va avea premiera mondială în Canada pe 31 august, în cadrul competiției oficiale a Festivalului Internațional de Film de la Montréal (25 august-5 septembrie).
     Montréal IFF, ajuns la cea de-a 40-a ediție, este singurul festival competitiv din America de Nord recunoscut FIAPF (Fédération Internationale des Associations de Producteurs de Films).
     Proiecția de gală a filmului va avea loc în prezența regizorului Radu Potcoavă și a actorilor principali, Nicholas Bohor și Dan Hurduc.
     Participarea echipei în cadrul festivalului este susținută de Centrul Național al Cinematografiei și Institutul Cultural Român din New York.
     Acțiunea filmului are loc într-un mic oraș de la malul Dunării, în timpul vacanței de vară. Mircea (Nicholas Bohor) acceptă să-l ajute pe Alex (Dan Hurduc) să-și însceneze răpirea și să-și șantajeze un tată absent, nerealizând consecințele pe care astfel de jocuri le pot avea.
     Din distribuție mai fac parte actorii: Ofelia Popii, Şerban Pavlu, Valentin Popescu, Virginia Rogin, Dorian Boguţă, Crina Tofan și Mihai Albu.
     Un reportaj AaRC realizat pe platourile de filmare poate fi văzut aici.
     Regizat de Radu Potcoavă, după un scenariu al Cristinei Bîlea, filmul are imaginea realizată de Oleg Mutu, montajul de Cătălin Cristuţiu, Mălina Ionescu semnează scenografia, iar Svetlana Mihăilescu costumele. Filmul are muzică originală, compusă de Cristian Călin, integrată în coloana sonoră realizată de Alex Dragomir.
     Vara s-a sfârșit este produs de Velvet Moraru, prin ICON production, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și suportul financiar al Cinema City.
(29.08.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: dan hurduc, festivalul de film montreal 2016, radu potcoava, vara s-a sfarsit film, velvet moraru

Opinii: