REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Vara s-a sfârșit” intră pe marile ecrane din 5 mai


     Vara s-a sfârșit (regia Radu Potcoavă) va rula din 5 mai 2017 în cinematografele din România.
     Cel de-al treilea lungmetraj semnat de Radu Potcoavă, primul film românesc din ultimii 25 de ani în care personajele principale sunt interpretate de copii, a avut premiera mondială anul trecut, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Montréal.
     Acțiunea se petrece într-un mic oraș de la malul Dunării, în timpul vacanței de vară. Mircea (Nicholas Bohor) acceptă să-l ajute pe Alex (Dan Hurduc) să-și însceneze răpirea și să-și șantajeze tatăl absent, nerealizând consecințele pe care astfel de jocuri le pot avea.
     „Vara s-a sfârșit este un film despre copilărie. Despre cum era în anii '90, când nu aveam nici smartphone-uri, nici tablete și nici Facebook. Când să fii online însemna să ieși în curtea școlii, maidanul din spatele blocului era cel mai tare afterschool, iar blugii largi și șapca cu Chicago Bulls erau cel mai tare status (și un statement, în același timp). Am făcut acest film cu gândul la prietenii mei din copilărie și la copilăria mea, implicit. Sunt sigur că fiecare dintre noi am avut în preajmă câte un Alex pe care să îl admirăm sau o Ioana de care să fim îndrăgostiți în secret și, mai ales, poate unii dintre noi am fost chiar Mircea, copilul cuminte și tăcut. Îmi doresc ca filmul să ne aducă aminte de ei și de noi, fie chiar și pentru un moment,” declară regizorul Radu Potcoavă.
     Din distribuție fac parte actorii: Nicholas Bohor, Dan Hurduc, Ofelia Popii, Şerban Pavlu, Valentin Popescu, Virginia Rogin, Dorian Boguţă, Crina Tofan și Mihai Albu.
Regizat de Radu Potcoavă, după un scenariu al Cristinei Bîlea, filmul are imaginea realizată de Oleg Mutu și montajul de Cătălin Cristuţiu, Mălina Ionescu semnează scenografia, iar Svetlana Mihăilescu costumele. Pelicula are muzică originală compusă de Cristian Călin, integrată în coloana sonoră realizată de Alex Dragomir.
     Filmul este produs de Velvet Moraru, prin ICON production, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și suportul financiar al Cinema City. 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: film romanesc premiera, ofelia popii, radu potcoava, serban pavlu, vara s-a sfarsit film, velvet moraru

Opinii: