REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film”Valea mută”, un serial original HBO, regizat de Marian Crișan


     Premiera mini-seriei thriller Valea mută are loc în perioada în care altă echipă românească e implicată în realizarea sezonului 2 din serialul Umbre, cu mare succes de public în 2015.
La fel ca Rămâi cu mine și Umbre, Valea mută are un scenariu creat de un autor străin pentru HBO. Povestea e adaptată de scenaristul Christian Barna pentru realitățile românești și regizată de Marian Crișan, recomandat de thrillerul său anterior, Orizont.
     Un grup important de producători HBO a asigurat condițiile de filmare, dar a avut și un aport creativ. Povestea este dusă în zona Brașovului, unde mafia locală este implicată într-o crimă, cercetată de Procuratură, Poliție și DIICOT. Martorii tăcuți ai crimei sunt niște adolescenți, surpinși de descoperirea sexualității. Cei doi băieți nu vor să spună ce au văzut, pentru că ar trebui să recunoască și propria homosexualitate. În rolurile celor doi adolescenți sunt actorii Vlad Bălan și Theodor Șoptelea, amândoi la debut. În rolurile principale sunt Rodica Lazăr (procuroarea Elena Zamfir) și Emilian Oprea (polițistul Robert Diaconescu). Din distribuție mai fac parte Mihai Călin, Corneliu Ulici, Alexandra Fasolă, Adrian Păduraru, Alina Berzunțeanu, Remus Mărgineanu, Ovidiu Niculescu, Bogdan Szolt (Orizont).
La conferința de presă, multe întrebări au făcut referire la tema homosexualității și a normalității discuțiilor despre ea, iar cei doi tineri actori au fost întrebați, pe ocolite (!), cum au reușit să joace scenele erotice, foarte discrete de altfel și elegant filmate de directorul de fotografie Tudor Mircea.
 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
(24.10.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: emilian oprea, hbo europe, marian crisan, rodica lazar, silent valley, valea muta serial hbo

Opinii: