REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmUrbanEye 2017: „Understanding Design”, la ARCUB Gabroveni


     Evenimentul „Understanding Design” are loc pe 4 și 5 noiembrie 2017 la ARCUB Gabroveni. „Understanding Design” propune două zile de expoziție, proiecții de filme, tururi ghidate și discuții în care publicul află direct de la designeri care sunt procesele din spatele obiectelor de design.
     V-ați întrebat cum sunt gândite și mai apoi produse obiectele de design? Câtă muncă se ascunde în spatele unei simple suprafețe de lemn șlefuit? Câte ore de muncă sunt în spatele a ceea ce pare un produs simplu? Acestea sunt câteva din întrebările la care publicul poate afla răspunsul la Understanding Design.
     Expoziția este dedicată procesului parcurs de autor de la creație până la realizarea unui proiect de design. Vor expune: Atelier Ciprian Manda, Ubikubi | Dragoș Motica, DZNR Studio | Mihnea Ghilduș, RIZI | Alina Rizescu & Bogdan Ștefănescu, IF irinaflorea, Raul Cadar & Magda Traciu, Honest Goods by Pro Patrimonio | Machidon Andreea-Daniela, Veronica Olariu & Ruxandra Sacaliș, De Ceramică | Mădălina Teler, Marius Miclăuș, Manda Mihai | Brut Concept, Prototip Studio, Bogdan Goția, Diana Buga, Ioana Goția-Ciurea & Mihai Veg.
     De asemenea, publicul poate vedea rezultatele atelierului „Amprente urbane în bijuteria contemporană”, coordonat de Assamblage și ale concursului de grafică „Understanding the city”.
     Vernisajul are loc sâmbătă, 4 noiembrie, ora 11:00, iar vizitarea expoziției se poate realiza pe 4 și 5 noiembrie între orele 11:00-21:00. Mai mult, cei ce expun își vor prezenta ideile la cele două tururi ghidate ce vor avea loc pe 4 noiembrie ora 12:00 și duminică, 5 noiembrie, ora 16:00.
     În plus, vor fi mai multe proiecții de filme care prezintă poveștile unor designeri consacrați  precum Ray și Charles Eames sau Eileen Gray.
     Sâmbătă, 4 noiembrie, la ARCUB, pot fi urmărite filmele EAMES: The Architect and The Painter , de la ora 17:00  și de la ora 19:00 Troublemakers. The Story of Land Art și Il Grande Cretto di Gibellina. La final, publicul poate participa la un Q&A cu regizoarea filmului Il Grande Cretto di Gibellina, Petra Noordkamp.
     Tot la ARCUB, duminică, 5 noiembrie, pot fi vizionate filmele Talking House: Eileen Gray & Jean Badovici, de la 17:00, urmat de un Q&A cu regizoarea Elizabeth Lennard, iar apoi Gray Matters, despre lunga, fascinanta și complicata carieră a arhitectei și designerului Eileen Gray.
     Intrarea la expoziție este gratuită.
     Participarea la atelierul pentru copii se face pe bază de înscrieri completând formularul.
     „Understanding Design” este un proiect cultural al asociației ARTA în dialog, realizat în parteneriat cu platforma de design românesc Dizainăr.
     Proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și de Ordinul Arhitecților din România din timbrul arhitecturii.
     „Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.”
     Detalii: www.UrbanEye.ro // facebook
(31.10.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: arcub gabroveni, arhitectura si film, expozitie understanding design, urban eye 2017

Opinii: