REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



UrbanEye 2017


     Festivalul de film despre arhitectură și urbanism este un eveniment de nișă, care a crescut în patru ani câți alții în zece. Propunerea originală și structurarea secțiunilor au adus mult public în fiecare an. Echipa condusă de Monica Sebestyen are același entuziasm în selecția filmelor și ordonarea lor în secțiuni, dar și în organizarea unor întâlniri interesante sau a unor evenimente conexe.
     Cu fiecare ediție, a crescut și numărul de producții românești din competiție, proiecțiile fiind însoțite de discuții cu realizatorii. În 2017, au fost selectate Ultimul căldărar (Cosmin Bumbuț, Elena Stancu) – Premiul UrbanEye, Planeta Petrila (Andrei Dăscălescu) – Premiu special UrbanEye, Mereu pe fugă, dar nu și astăzi (Ioana Grigore), Poteci urbane (Lari Gligor, Iulian Stanciu). Juriul a fost alcătuit din criticul de film Cătălin Olaru, arhitectul Ștefan Ghenciulescu, regizorul Vlad Petri.
     Câteva filme proiectate în festival fac parte din programul ”Seri de film UrbanEye”, prezentat la Anuala de Arhitectură. Festivalul UrbanEye este organizat de Asociația Arta în dialog, co-finanțat de Primăria Capitalei, ARCUB, Ordinul Arhitecților din România, în parteneriat cu Institutul Francez din București, Teatrul Apollo 111, Tegmark, Diud, FabLab.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: filme despre arhitectura si urbanism, mereu pe fuga, dar nu si azi short, monica sebestyen, planeta petrila film, poteci urbane scurtmetraj, ultimul caldarar film, urbaneye 2017

Opinii: