REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Un prinț și jumătate”, de Ana Lungu, la Sofia Meetings 2018


     Un prinț și jumătate, cel mai recent proiect al regizoarei Ana Lungu, a fost selectat la Sofia Meetings Work in Progress, între 15 și 18 martie 2018.
     Lungmetrajul este în postproducție, iar o variantă de lucru va fi proiectată la Sofia, în cadrul programului Closed Screenings (Work in Progress). La ediția de anul trecut, scenariul a obținut premiul EastWest Filmdistribution Award.
     O variantă de lucru a filmului a participat și la Belfort Entrevues Films en cours 2017.
     În Un prinț și jumătate, trei prieteni ajunși la vârsta adultă nu reușesc, din diverse motive, să aibă o familie. Ca o soluție împotriva singurătății, Iris, Marius și István aleg, pentru moment, să locuiască împreună într-un apartament închiriat în București. Când Iris se îndrăgostește de un scriitor maghiar din Transilvania, „familia fericită” este în pericol de a se destrăma.
     Din distribuție fac parte Iris Spiridon, Marius Manole, István Téglás și László Mátray. Alături de ei apar în roluri episodice regizorii de teatru Radu Afrim și Răzvan Mazilu. Scenariul este semnat de Ana Lungu și Iris Spiridon, montajul de Dana Bunescu, imaginea – Luchian Ciobanu și producția – Anca Puiu (Madragora).
     „Am filmat două săptămâni în București și aproximativ zece zile în județul Covasna. Filmarea din Transilvania s-a putut realiza numai datorită Anei Maria Popa, Compartimentului Tineret al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna, lui Răzvan Rădulescu și Universității Karlsruhe. Răzvan a venit împreună cu cinci studenți de la Universitatea HFG Karlsruhe și au participat la filmare alături de restul echipei. Tot ei ne-au ajutat cu camera de filmat și cu o parte din echipamente. Pentru filmarea din București ne-a ajutat financiar actorul Marius Manole,” ne-a spus regizoarea despre producție.
     Un prinț și jumătate este o producție independentă. Filmul nu a avut finanțare CNC (în lipsa unui suport financiar național nu este posibilă aplicarea la fonduri pentru coproducții din străinătate).
     Fotografia este realizată de Radu Afrim.
     Detalii: sofiameetings.siff.bg
(16.02.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana lungu, anca puiu, film independent, un print si jumatate film

Opinii: