REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Un pas în urma serafimilor” și Daniel Sandu, la Cinemateca românească din Londra


     Programul Cinematecii Româneşti de la Institutul Cultural Român din Londra continuă marţi, 26 iunie, cu filmul Un pas în urma serafimilor, filmul de debut al regizorului Daniel Sandu, prezentat în premieră britanică. Producția a avut premiera la sfarşitul anului 2017, este câştigătoarea  a opt premii Gopo la categoriile „Cel mai bun film (lungmetraj)”, „Cel mai bun regizor”, „Cel mai bun actor într-un rol principal într-un film de lungmetraj ficţiune”, „Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un film de lungmetraj ficţiune” și a Premiilor UCIN pentru Cel mai bun scenariu (Daniel Sandu), Cel mai bun actor în rol secundar (Ali Amir) și Mențiune specială pentru Ștefan Iancu. Proiecția este urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri în prezența regizorului.  
     Cinemateca Românească este unul dintre programele permanente ale ICR Londra, menit să pună în valoare filme românești din toate timpurile. Începând cu anul 2017, Cinemateca prezintă o serie de filme românești recente, care nu au intrat în rețelele de distribuție britanice.
Detalii: icr.ro
(26.06.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinemateca romaneasca icr londra, daniel sandu, un pas in urma serafimilor film

Opinii: