REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Un pas în urma serafimilor”, din 22 septembrie în cinematografe


     Un pas în urma serafimilor, debutul în lungmetraj al regizorului Daniel Sandu, va fi lansat pe marile ecrane din România pe 22 septembrie 2017.
     Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este corupt și abuziv. Nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, și un profesor laic viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.
     Un pas în urma serafimilor îi are în rolurile principale pe Ștefan Iancu și Vlad Ivanov, distribuția fiind completată de Ali Amir, Alfred Wegeman, Ștefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Jr., Cristian Bota, Marian Popescu, Radu Botar.
Scenariul și regia poartă semnătura lui Daniel Sandu, imaginea a fost realizată de George Dăscălescu, montajul de Mircea Olteanu, costumele de Cireșica Cuciuc, scenografia de Adrian Cristea, iar Marius Leftărache s-a ocupat de sound-design. Producători sunt Ada Solomon și Ioana Drăghici.
     Filmul a fost dezvoltat încă din 2008 în cadrul celor mai prestigioase workshop-uri de profil: CineLink 2008, Ekran Wajda School 2010, Berlinale Co-Production Market 2013, Les Arcs Coproduction Village, Baltic Event Coproduction Market.
     Un pas în urma serafimilor este distribuit în România de microFILM, iar la nivel internațional de INDIE SALES.
     Debutul în lungmetraj al regizorului Daniel Sandu este o producție Hi Film Productions, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Programul MEDIA – EUROPA CREATIVĂ al Uniunii Europene, Hollywood Multiplex București Mall, Dr. Oetker, BCR, Vodafone România, MEDA, Praktiker România, Alphega Farmacie.
(24.05.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: daniel sandu, premiera romaneasca, stefan iancu, un pas in urma serafimilor film, vlad ivanov

Opinii: