REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmUltimele două întâlniri din cadrul programului „Cinemateca pentru toţi”


     Joi, 23 iunie, de la ora 19:00, Sala Eforie a Cinematecii Române găzduieşte cea de a 24-a întâlnire din cadrul programului „Cinemateca pentru toţi”, susţinut de criticul, jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu.

     Este penultima întâlnire din stagiunea 2015-2016 a Cinematecii Române.
     Noua prelegere din cadrul „Cinematecii pentru toţi” va aborda filmul de gen în cinematografia românească din perioada comunistă, concentrându-se asupra filmului de spionaj, reprezentat de titluri precum Agentul straniu (1974, regia Savel Stiopul), Rețeaua S (1980, regia Virgil Calotescu) şi Calculatorul mărturisește (1982, regia George Cornea).
     „Cinemateca pentru toţi” este un proiect al Asociaţiei EuRo Cinema şi al Institutului Cultural Român, desfăşurat cu sprijinul Arhivei Naţionale de Filme – Cinemateca Română (partener principal). Iniţiat în octombrie 2015, programul „Cinemateca pentru toţi” s-a bucurat de un mare succes la publicul Cinematecii Eforie, astfel încât a fost extins. Ultima întâlnire din cadrul primei ediţii a acestui program va avea loc la Cinemateca Eforie pe 30 iunie, de la ora 19:00.
 
(23.06.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: agentul straniu film, calculatorul marturiseste film, cinemateca pentru toti, cristian tudor popescu, film romanesc de spionaj, reteaua s film

Opinii: