REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Tudo” se lansează în cinematografe pe 13 mai


     Tudo, thrillerul independent realizat de Iura Luncașu, urmează să intre în cinematografe pe 13 mai anul acesta, fiind distribuit de MovieProduction.
     Filmul a avut un buget de 4000 de euro, o echipă de 17 oameni, iar filmările s-au întins pe durata a 13 zile.
     Tudo este povestea lui Tudor (Mihai Smarandache), un medic rezident promițător, dar căruia îi lipsește încrederea în sine şi în capa­cităţile lui de chirurg. Aflând că în munți s-ar putea afla o fată rănită (Aylin Cadîr), Tudor pleacă în căutarea ei pentru a o salva și a-și demonstra, astfel, că este demn de o carieră în chirurgie. În expediția aceasta, el trebuie să se confrunte cu acuzațiile și nemulțumirile iubitei lui, Ilona (Oana Cârmaciu), care îl urmează în ciuda insistențelor lui că are nevoie să fie singur. În pădure, cei doi au parte de întâlniri stranii și evenimente neprevăzute.
     „Când ne-am propus să facem Tudo, toți cei din jur ne-au spus că suntem nebuni, că o așa desfășurare de forțe are nevoie de un buget pe măsură. Scenariul implica locații, transporturi, echipament, echipă extinsă și multă muncă. Am găsit o mână de oameni care au crezut în noi, un loc minunat în Mărginimea Sibiului, în Crinț, și am vrut să demonstrăm că se poate și altfel. Ne bucurăm că nu arată a un film ieftin sau de guerrillă,” spune regizorul Iura Luncașu.
     Muzica filmului este semnată de Victor Panfilov și Adrian Despot, montajul este realizat de Roxana Mărăloiu-Tănase, imaginea de Andrei Băltărețu, efectele vizuale de Lorand Toth, Vlad Ioachimescu, scenografia și costumele de Cristi Marin, machiajul de Bianca Simion, iar scenariul le aparține lui Iura Luncașu și lui Salex Iatma.
     Din distribuția filmului fac parte Mihai Smarandache, Aylin Cadîr, Oana Cârmaciu, Alec Secăreanu, Pavel Ulici, Bogdan Dumitrescu, Salex Iatma.


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aylin cadir, iura luncasu, mihai smarandache, oana cârmaciu, tudo film

Opinii: