REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmTrofeul ESTE FILM Festival 2020 și-a găsit câștigătorul


     Sâmbătă, 19 septembrie 2020, a avut loc gala de premiere a competiției ESTE FILM Festival. Din cele 10 scurtmetraje, doar unul a fost ales câștigător al trofeului, dar și al unui premiu în valoare de 2000 de euro. Juriul – format din Cătălin Olaru (critic de film), Monica Felea (distribuitor Bad Unicorn) și Sarra Tsorakidis, regizoare– a desemnat scurtmetrajul Afganistanii, în regia lui Adrian Silișteanu, ca fiind cel mai bun film al competiției de anul acesta. Actorul Ioan Paraschiv a reprezentat echipa filmului la festival și a primit premiul.
     Iată și motivația juriului: ”Pentru precizia execuției regizorale. Pentru felul în care spune o poveste cinică și totodată plină de nuanțe, fără cinism, fără emfază și fără artificiu. Pentru firescul cu care integrează comentariul social într-o intrigă în centrul căreia se află iubirea fraternă.”
     La finalul ediției a 5-a, după cele 15 proiecții în cele 3 spații partenere, festivalul trage linie și se bucură că 800 de spectatori au participat la eveniment. Și asta într-un an dificil.
     Șapte proiecții au fost sold out, din totalul de 15. 3 filme au fost văzute în avanpremieră, iar 6 în premieră la Sibiu.
Detalii: ESTE Film Festival
(23.09.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian silisteanu, afganistanii scurtmetraj, este film festival 2020

Opinii: