REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Trei premii Super 2018 pentru Toto


     A VI-a ediție Super, Festival de Filme Făcute de Adolescenți (7-10 iunie 2018), organizat de tinerii cineaști Luca Istodor, Teona Galgoțiu și Ioana Bogdana, s-a încheiat cu o gală la Cinemateca Eforie. Juriul, alcătuit din actrița Ilinca Hărnuț, scenarista Ruxandra Ghițescu și regizorul Paul Negoescu, a anunțat premiile.
     Marele câștigător a fost Toto, un adolescent cunoscut pentru documentarul Toto și surorile lui, realizat de Alexander Nanau în 2014 despre trei copii din Ferentari. După câțiva ani, Totonel a crescut și este un artist în devenire. El a făcut anul ăsta primul lui scurt metraj despre experiența PlayHood, viața de adolescent, și multe alte lucruri ''sensibiloase''. Filmul se numește #Împreună, și e un titlu foarte potrivit pentru vremurile pe care le trăim cu toții astăzi în România. L-a înscris la festivalul #Super și a câștigat trei premii: Premiul publicului, Premiul Astra Film Festival, și Marele Premiu al Festivalului.
     ”Noi suntem prima generație PlayHood. Am pornit în această călătorie acum 5 ani, când eram de-o șchioapă și abia dacă buchiseam câteva litere. Acum suntem majori și vaccinați, avem trupa noastră cu care am jucat pe cele mai tari scene din țară, și o zestre de trei spectacole originale made in Ferentari care descriu, într-o îmbinare de realitate și ficțiune, transformarea noastră din pufani timizi în tineri ambițioși. Și liberi. În tot acest timp ne-au fost alături mulți oameni care ne-au împins de la spate, și Policy Center for Roma and Minorities, organizația care a făcut posibile toate de mai sus și ne-a oferit un spațiu sigur și cool pentru a ne dezvolta la Clubul de Educaƫie Alternativă.”, spune Toto despre proiect.
Detalii: facebook
(13.06.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: playhood, super festival de filme facute de adolescenti, toto si surorile lui film

Opinii: