REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Touch Me Not”, pe marile ecrane din 15 martie 2019


     Câștigător al Ursului de Aur și al premiului pentru Cel Mai Bun Film de Debut la Berlinale, Nu mă atinge-mă/Touch Me Not (regia Adina Pintilie) va fi lansat oficial în cinematografele din România pe 15 martie 2019 în cadrul Festivalului Internațional de Drepturile Omului ONE WORLD.
     Lansarea va fi însoțită de seria de dezbateri publice POLITICILE CORPULUI, în care protagoniștii filmului, activiști pentru drepturile omului din toate colțurile Europei, vor intra în dialog direct cu publicul român despre subiectele sensibile și de actualitate explorate în film.
     Cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Uniunii Cineaștilor din România, dezbaterile Touch Me Not - Politicile Corpului au însoțit impresionanta călătorie internațională a filmului în cele mai importante festivaluri de film ale lumii, precum și principalele lansări  în cinematografe din Europa și America de Nord, fiind găzduite de evenimente și instituții prestigioase, precum MoMA (Muzeul de Artă Modernă din New York), ICA (Institutul de Artă Contemporană din Londra), festivalurile internaționale de film Karlovy Vary, Viennale, IDFA Amsterdam, BFI London etc.
     Seria de dezbateri Touch Me Not – Politicile Corpului extinde procesul auto-reflexiv declanșat de film, creând un spațiu de dialog deschis despre subiecte precum: granițele personale, corpul ca un „câmp de luptă” al ideologiilor, alteritatea, intimitatea și dizabilitatea, fluiditatea genurilor, frumusețea non-normativă, libertatea personală.
     MANEKINO FILM, producătorul și distribuitorul Touch Me Not în România, își propune să aducă acasă acest spațiu de auto-reflecție și transformare printr-o serie de avanpremiere speciale însoțite de dezbaterile POLITICILE CORPULUI, programate în luna martie a acestui an și realizate cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, DACIN SARA și Institutului Goethe.
     Filmul a fost nominalizat pentru European Discovery - Prix FIPRESCI  în cadrul prestigioaselor Premii ale Academiei Europene de Film, așa numitele „Oscaruri Europene”. Începând cu luna octombrie a anului trecut, filmul a fost lansat în cinematografele din Franța, Germania, Marea Britanie, Austria, Olanda, Polonia, Grecia, Danemarca, Elveția, SUA, urmând să aibă premiera cinematografică în alte peste 25 de țări pe parcursul lui 2019.
     Touch Me Not a fost selectat în peste 50 de festivaluri prestigioase din întreaga lume, printre care Toronto, Karlovy Vary, Viennale, BFI Londra, Sydney, Amsterdam, Sarajevo, Sevilia, Thessaloniki, Ierusalim, São Paulo, Rio de Janeiro, Mumbai, Montreal etc. și s-a bucurat de o primire extraordinară din partea unora dintre cele mai importante publicații și voci critice internaționale precum: IndieWire, Les Inrockuptibles, Libération, Die Zeit, Time Magazine, Sight & Sound, Kino Zeit, La vanguardia, Télérama, Die Welt.
     Cu muzică semnată de legendara trupă Einsturzende Neubauten, Touch Me Not îi aduce împreună pe: Laura Benson (Marea Britanie/Franța), Tómas Lemarquis (Islanda/Franța), Christian Bayerlein (Germania), Grit Uhlemann (Germania), Hanna Hofmann (Germania), Seani Love (Marea Britanie/Australia), Irmena Chichikova (Bulgaria), Dirk Lange (Germania). Imaginea este semnată de George Chiper Lillemark (România), designul de sunet de Dominik Dolejsi (Cehia), scenografia de Adrian Cristea (România), costumele de Maria Pitea (România), iar compozitorul este Ivo Paunov (Bulgaria).
 
(30.01.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adina pintilie, one world romania 2019, touch me not film, ursul de aur berlinale 2018

Opinii: