REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



”TOUCH ME NOT” la Premiile Academiei Europene de Film 2018


     Mâine, 15 decembrie, la Teatro de la Maestranza din Sevilia, va avea loc  Ceremonia oficială de decernare a premiilor Academiei Europene de Film, difuzată de televiziuni internaționale și prin live streaming online.
     Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film, TOUCH ME NOT, regizat de Adina Pintilie, a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lungmetraj. Pelicula produsă de Manekino Film are deja Ursul de Aur pentru cel mai bun film la Berlin 2018 și Premiul pentru cel mai bun debut.
     Filmele nominalizate au fost vizionate și votate în ultimele două luni de către cei peste 3500 de membri ai Academiei Europene de Film, cineaști, critici de film și profesioniști cu experiență din industria cinematografică europeană.
     TOUCH ME NOT va avea premiera oficială în cinematografele din România începând cu 15 martie 2019. Manekino Film, producătorul și distribuitorul filmului în România, își propune să aducă acest spațiu de dezbatere și în țara noastră, printr-o serie de avanpremiere speciale programate în luna martie a anului viitor. Expunerea extinsă a filmului în festivaluri, alături de lansarea sa în săli de cinema din întreaga lume – evenimente pentru care filmul călătorește alături de protagoniștii-cheie (cu sprijinul Institutului Cultural Român și Uniunii Cineaștilor din România) oferă o platformă solidă pentru dezvoltarea unui dialog activ cu publicul internațional.
Detalii: facebook
 
(14.12.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adina pintilie, adina pintilie ursul de aur la berlin, manekino film, nu ma atinge-ma film, premiile academiei europene de film 2018, touch me not film

Opinii: