REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



“Toto şi surorile lui”, selectat la Tribeca, New York


Premiera nord-americană a filmului Toto şi surorile lui va avea loc în aprilie, la Tribeca Film Festival, prezentat de AT&T. Filmul regizat de Alexander Nanau va fi prezentat în secţiunea Viewpoints a festivalului.

     
     Tribeca Film Festival este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Statele Unite ale Americii şi cel mai mare festival din New York. Secţiunea Viewpoints aduce în atenţia publicului poveşti autentice şi vibrante. Festivalul de Film Tribeca a fost fondat de Robert De Niro, Jane Rosenthal şi Craig Hatkoff în 2002, pentru a încuraja redresarea culturală a Manhattan-ului după atentatele din 11 septembrie. Tribeca a prezentat mai mult de 1600 de filme din peste 80 de ţări şi reprezintă o platformă foarte importantă pentru distribuţia în Statele Unite. 
Toto şi surorile lui  şi-a început cariera în septembrie 2014, la Festivalul de Film de la San Sebastian şi de atunci a fost prezent cu succes la numeroase festivaluri din Europa şi din lume, unde a câştigat, printre altele, Golden Eye for Best International Documentary Film la Zurich Film Festival, Best Documentary la Warsaw Film Festival, Silver Eye Award for best feature-length documentary la Jihlava IDFF, The Prize of the Ecumenical Jury, The Prize of the Trade Union Verdi, Honorary Mention from the Main Jury la DOK Leipzig, premiul publicului la Festival dei Popoli, Florenţa şi Grand Prix du Jury Long Metrage Europeen, Premiers Plans Angers
În 9 martie, la proiecţia filmului în cadrul competiţiei oficiale de la One World International de la Praga vor fi prezenţi regizorul Alexander Nanau, Andreea şi Totonel. 
O poveste universală despre legături de familie şi noi începuturi, documentarul surprinde un fragment dintr-un tablou complex. Toto şi surorile lui este un documentar observaţional de lung metraj, filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din Bucureşti.
Detalii: facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexander nanau, alexander nanau production, documentar romanesc, hbo romania, robert de niro, strada film, toto si surorile lui, tribeca film festival 2015

Opinii: